zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Massaontslag Tata Steel Nederland uitgesteld


IJmuiden, 14 januari 2020
Eind vorig jaar kondigde Tata Steel Europa aan dat er drieduizend banen zouden verdwijnen, waarvan 1600 in Nederland. FNV gaf destijds al aan niet bereid te zijn om te praten over een sociaal plan, omdat er nog een werkgelegenheidspact loopt tot het najaar van 2021. Tata Steel Nederland geeft nu aan zich aan deze afspraken te houden.

Dat meldt De Volkskrant naar aanleiding van een brief van Tata Steel Nederland aan vakbond FNV. De brief meldt dat het bedrijf zich zal houden aan het eerder afgesloten werkgelegenheidspact en daarnaast gedwongen ontslagen gaat proberen te verkomen. Tegelijkertijd meldt het management dat 'de marktsituatie op dit moment zodanig is dat de marges en het verdienvermogen van Tata Steel Nederland sterk onder druk staan. Maatregelen zijn onvermijdelijk', aldus De Volkskrant. De voorgenomen ontslagen lijken met deze brief in ieder geval te zijn uitgesteld van april 2021 naar oktober 2021.

De Volkskrant geeft tevens aan dat bronnen binnen Tata Steel aangeven dat de centrale ondernemingsraad van het Europese concern zich volgende maand opnieuw beraadt over de voorgenomen ontslagen in Nederland.

FNV: zorgen blijven

Vakbond FNV blijft zich zorgen maken over de afbouw van arbeidsplaatsen bij Tata Steel. Dat zegt FNV-bestuurder Aad in 't Veld naar aanleiding van overleg met de directie van het staalbedrijf. 'Wij zijn opgelucht over de toezegging dat tot eind volgend jaar geen massaontslag komt, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal geen banen gaan verdwijnen', aldus In 't Veld.

Op dit moment is er nog geen concreet reorganisatieplan voor Tata Steel Nederland. In 't Veld: ‘Zolang dat er niet is, houden wij pas op de plaats. Zo gauw er een plan komt, zullen wij en de medezeggenschap dat beoordelen. Bevallen de plannen ons niet, dan houden wij opnieuw een ledenvergadering en stellen we eventueel een ultimatum.'

Ultimatum

Tata Steel Europe wil 1600 arbeidsplaatsen schrappen in Nederland. FNV stelde de directie van Tata Steel Nederland vorige week een ultimatum. Naar aanleiding daarvan heeft de directie in een gesprek maandagmiddag onder meer aangegeven dat de cao niet wordt opengebroken en dat werk niet wordt uitbesteedt naar lage-lonen. Verder is er toegezegd dat er in IJmuiden geïnvesteerd blijft worden.

Massaontslag Tata Steel Nederland uitgesteld'
Eind vorig jaar kwamen medewerkers samen voor de FNV-ledenbijeenkomst om te protesteren tegen de voorgenomen bezuinigingen bij Tata Steel. (Foto: FNV Metaal)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts