zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Fanuc wil verder groeien


Mechelen (BE), 13 december 2019
Auteur:
Jerom Rozendaal
Fanuc Benelux is gestart met de bouw van een nieuw bedrijfspand in Mechelen. In aanwezigheid van waarnemend burgemeester van Mechelen ging de eerste spade deze week in de grond.

‘Op vijf jaar tijd zijn we verdubbeld in omzet en qua medewerkers. Ons huidige pand zit daarmee aan zijn limieten. Het nieuwe zal ons de vleugels geven om verder te groeien', verklaart managing director van Fanuc Benelux Paul Ribus tijdens de ceremoniële start van de bouw.

Innovatiecentrum en Industrie 4.0

Niet alleen moet het nieuwe bedrijfspand ruimte bieden voor meer personeel, teven wordt er een innovatiecentrum voorzien. Bedrijven kunnen hier terecht om Fanuc robots, spuitgietmachines en bewerkingsmachines aan het werk te zien en geautomatiseerde processen en accessoires te aanschouwen.

Met het nieuwe bedrijfscomplex wil Fanuc inspelen op de vierde industriële revolutie die woedt in de maakindustrie in de Benelux. ‘Het Experience Center zal het hart van het gebouw worden', zegt Shinichi Tanzawa, CEO en president van Fanuc Europe. ‘Het is daar dat we de klant technisch kunnen ondersteunen en hem kunnen tonen welke toegevoegde waarde het Fanuc portfolio voor hem kan realiseren.'

Training in werken met robots

In het innovatiecentrum kunnen klanten getraind worden in het werken met Fanuc producten. ‘Robots kunnen misschien wel zelfstandig bewegen, maar het is pas in de toepassing dat hun meerwaarde echt concreet wordt', verklaart Tanzawa.

In achttien maanden tijd zal er op ongeveer 500 m van de huidige locatie van Fanuc Benelux in Mechelen, een gebouw met een oppervlakte van 5.117 m² verrijzen. Met de nieuwebouw is tien miljoen euro gemoeid. Er werken momenteel ruim veertig mensen bij Fanuc Benelux dat een omzet van veertig  miljoen euro op jaarbasis draait.

Mechelen blijft hoofdkwartier

De waarnemend burgemeester van Mechelen, Alexander Vandersmissen, was bij de ceremoniële start van de bouw aanwezig. Vandersmissen is trots dat Fanuc zo'n twintig jaar na haar vestiging in Mechelen, de stad behoudt als hoofdkwartier voor haar Benelux-operaties.

‘We zijn door de Financial Times onlangs weer uitgeroepen als een van de meest aantrekkelijke microsteden in Europa voor investeerders. Dat een speler als Fanuc Benelux dit beaamt door hier zijn hoofdkwartier te houden, bewijst dat we die erkenning niet gestolen hebben', zegt hij.

 

Fanuc wil verder groeien'
De eerste spadesteek voor het nieuwe pand van Fanuc, met als vierde en vijfde van links CEO en president Fanuc Europe Shinichi Tanzawa en Managing Director Paul Ribus. (Foto: Fanuc)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts