zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Sterke groei voor productie machine-industrie, krimp voor metaalproducenten


Den Haag, 10 december 2019
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in oktober 0,4 procent hoger dan in oktober 2018. De stijging op jaarbasis is wat kleiner dan een maand eerder.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de acht grootste bedrijfsklassen binnen de industrie groeide de productie van de machine-industrie met bijna 24 procent het sterkst. Ook de productie van de elektrische en elektronische apparatenindustrie groeide (2,5 procent). De meeste bedrijfsklassen in de industrie hadden echter te maken met een krimp van de productie. Uitschieters zijn de metaalproducenten met een krimp van 6,8 procent en de reparatie, onderhoud en service-industrie met een krimp van 15,5 procent.

cbsBron: CBS

Trend nagenoeg vlak

Voor het bepalen van de kortetermijnontwikkeling van de productie kan het beste worden gekeken naar voor seizoen- en werkdageffecten gecorrigeerde cijfers. Van september op oktober 2019 bleef de productie nagenoeg gelijk.

De voor seizoen- en werkdageffecten gecorrigeerde productie fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Van medio 2014 tot begin 2018 was er sprake van een stijgende trend van de industriële productie. Daarna is de trend nagenoeg vlak.

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts