zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Banen voor het oprapen voor techneuten


Maastricht, 11 december 2019
Uit onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht naar banenkansen in 2024, blijkt dat wie nu een technische studie kiest, de banen voor het uitzoeken heeft. Volgens het tweejaarlijkse onderzoek zullen er in 2024 voor mensen met een afgeronde technische studie zo’n 13 procent meer vacatures dan werkzoekenden zijn.

Ondanks het goede baanperspectief constateert Anne Marie Heij, beleidssecretaris Onderwijs Koninklijke Metaalunie dat het nog steeds erg moeilijk is om jongeren te interesseren voor een studie en baan in de techniek.

Te algemeen

'De technische sectoren, zoals het mkb-metaal, spenderen jaarlijks miljoenen euro's aan promotie en gerichte ondersteuning van het onderwijs. Zonder dat zou de instroom al helemaal dramatisch zijn. Ons onderwijssysteem is te veel gericht op algemeen vormend onderwijs, de praktijk van techniek heeft daar geen plaats en dan blijft het veel theoretisch. We verliezen te veel technisch talent, dat heel goed uit de voeten zou kunnen in onze bedrijven', aldus Heij.

De huidige knelpunten die werkgevers ervaren bij het werven van personeel in de techniek, zorg en onderwijs zullen naar verwachting de komende jaren op alle functieniveaus aanhouden. De huidige slechte baankansen voor mbo'ers uit economisch-administratieve richtingen zullen de komende zes jaar niet verbeteren. De verwachting is dat de komende zes jaar zo'n 1,6 miljoen medewerkers vervangen moeten worden. Ze verlaten (tijdelijk) de arbeidsmarkt door ander andere (vervroegde) pensionering, zorgtaken of verruilen hun beroep voor een ander beroep.

Banen voor het  oprapen voor  techneuten'
Wie nu voor een technische studie kiest, heeft in 2024 de banen voor het uitzoeken.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts