zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Griekse order scrubbersystemen voor VDL AEC Maritime


Eindhoven, 21 november 2019
Het Eindhovense VDL AEC Maritime heeft een grote order gekregen van het Griekse scheepsbeheerbedrijf Thenamaris voor de levering van zeven scrubbersystemen. Met deze opdracht versterkt VDL AEC Maritime zijn marktpositie in Griekenland. De scrubbersystemen zullen voor eind maart 2020 worden geleverd. Scrubbers filteren onder meer zwaveldeeltjes uit de uitlaatgassen van scheepsmotoren.

De Internationale Maritieme Organisatie (IMO) heeft bepaald dat vanaf 1 januari 2020 de uitstoot in internationale wateren sterk moet worden verminderd. De maritieme sector zal de zwaveluitstoot met meer dan tachtig procent moeten verminderen door over te schakelen op brandstoffen met een lager zwavelgehalte of door gebruik te maken van scrubbersystemen voor uitlaatgassen. De huidige maximale grenswaarde van 3,5 procent voor het zwavelgehalte in stookolie zal worden verlaagd tot 0,5 procent.

Joost Wijdeveld, verkoopleider bij VDL AEC Maritime: 'Deze deal is erg belangrijk voor ons. We zijn enorm blij met onze nieuwe klant Thenamaris Ships Management Inc. en we kijken uit naar een goede samenwerking. Griekse klanten vormen nu een groot deel van onze portefeuille. Voor ons is dit een nieuwe mijlpaal, naast onze deals in Zuidoost-Azië en andere regio's in de wereld. We konden onze productiecapaciteit verder verhogen dankzij de optimalisatie van onze volledige productieketen. Op korte termijn levert dit extra beschikbare productieplaatsen op voor begin 2020.'

Thenamaris Ships Management Inc.

Thenamaris Ships Management Inc., opgericht in 1970, is een wereldwijde scheepsbeheerder van hoogwaardige, moderne zeeschepen en levert haar diensten uitsluitend als tussenpersoon. De eersteklasvloot momenteel onder beheer bevat 86 schepen: olietankers die ruwe olie en olieproducten zoals benzine en dieselolie vervoeren; bulkcarriers die droge stortladingen zoals graan, kolen en ijzererts vervoeren; en containerschepen.

Griekse order scrubbersystemen voor VDL AEC Maritime'
VDL AEC Maritime in Eindhoven heeft een grote order gekregen van het Griekse scheepsbeheerbedrijf Thenamaris voor de levering van zeven scrubbersystemen. (Foto: VDL groep)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts