zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Samenwerking voor Additive Industries en Fraunhofer (video)


Frankfurt am Main (DE), 21 november 2019
Fraunhofer gaat de activiteiten in de Benelux verder uitbreiden door een samenwerking aan te gaan tussen het Nederlandse Additive Industries, het Fraunhofer Project Center van de Universiteit Twente (FPC@UT) en het Fraunhofer Instituut voor Productietechnologie IPT uit Aken, Duitsland.

Dat maakten Additive Industries, ontwikkelaar en producent van 3D-metaalprinter voor industriële productie, en ontwikkelinstituut Fraunhofer IPT bekend op de 3D-printbeurs Formnext. Ze zeiden samen te gaan werken aan belangrijke ontwikkelingen op het gebied van L-PBF-technologie (laser beam powder bed fusion). Doel is om de toepassing van de technologie te bespoedigen voor industriële serieproductie. De drie partners willen nieuwe materialen kwalificeren, ontwerprichtlijnen voor 3D-printen verbeteren, expertise vergroten voor de nabehandeling van geprinte onderdelen en de integratie van L-PBF in industriële procesketens mogelijk maken.

Als start van de samenwerking levert Additive Industries de eerste 3D-metaalprinter aan de FPC@UT, daarnaast zal het bedrijf ook een systeem leveren voor onderzoek naar metallisch 3D-printen. Het systeem zal worden gebruikt voor toegepast onderzoek en de ontwikkeling van procesketens op industriële schaal. Het markeert het begin van de operationele werkzaamheden op de universiteit op het gebied van additive manufacturing.  


 

 

Samenwerking voor Additive Industries en Fraunhofer (video)'
Van links naar rechts: Jan-Cees Santema (Sales Director Europe bij Additive Industries), Dr. Kristian Arntz (Head of Department Laser Materials Processing, Chief Engineer bij Fraunhofer IPT), Daan A.J. Kersten (CEO van Additive Industries), Dr. Biba Visnjicki (Managing Director bij Fraunhofer Project Centre), Kai Winands (Head of Additive Manufacturing department bij Fraunhofer IPT), Maurice Herben (Program Director bij Fraunhofer Project Centre), Prof. Ian Gibson (Scientific Director bij Fraunhofer Project Centre), Harry Dirrigl (Business Development Germany, Additive Industries), Harry Kleijnen (Key Account Manager bij Additive Industries)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts