zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Nederland en Vlaanderen moeten sterker inzetten op onderzoek en innovatie


11 november 2019
De eerste Nederlands-Vlaamse Wetenschaps- en Innovatiedag vond eind oktober plaats. De dag wilde bijdragen tot de verdere onderzoeks- en innovatiesamenwerking tussen beide Lage Landen, en had tot doel de ‘triple helix’ stakeholders aan beide zijden van de grens samen te brengen rond de geselecteerde thema’s Life Sciences & Health, Artificiële Intelligentie, Industrie4.0 en Duurzame Energie.

Vlaanderen en Nederland staan beiden voor grote economische en maatschappelijke uitdagingen op vlak van onder meer klimaat, zorg en digitalisering. Wetenschap en technologie kunnen bij uitstek bijdragen aan oplossingen voor deze uitdagingen. Daarom is een sterke inzet op onderzoek en innovatie belangrijk. Door de uitdagingen ook gezamenlijk op te pakken en hun onderlinge samenwerking op het gebied van onderzoek en innovatie verder te intensifiëren, kunnen Vlaanderen en Nederland elkaar hierbij wederzijds versterken.

Meer dan tweehonderd deelnemers van zowel de overheid, uit de industrie en de onderzoekswereld woonden de W&I-dag bij. Tijdens de dag was hetmogelijk om de samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland in de vermelde thema's te verdiepen, gezamenlijk te kapitaliseren op wederzijdse sterkten en kruisbestuiving tussen elkaars onderzoeks- en innovatie-ecosystemen te bewerkstelligen.
De W&I-dag werd georganiseerd door de Nederlandse Ambassade in België, de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland, het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse overheid.

Lees hier het complete verslag.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts