zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Duitse subsidie elektrische auto's omhoog met 50%


6 november 2019
Bondskanselier Angela Merkel heeft met de Duitse auto-industrie afgesproken dat de aanschafsubsidie voor kopers van volledig elektrische auto's en plug-in hybride auto's wordt verhoogd. Duitsland kent sinds 2017 een subsidieregeling, vanaf 2020 worden de bedragen met maximaal vijftig procent verhoogd.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Met de subsidie wil de Duitse auto-industrie tegemoetkomen aan de doelstelling van tien miljoen elektrische auto's in Duitsland in 2030. De helft van de subsidie wordt opgebracht door de auto-industrie, de overheid vult de andere helft aan.

Kopers van hybride auto's krijgen straks 4500 euro subsidie, waar dit nu 3000 euro is. De aanschafsubsidie voor volledig elektrische auto's onder de 40.000 euro stijgt van 4000 naar 6000 euro. De subsidie voor auto's tussen de 40.000 en 65.000 euro is met 25 procent verhoogd naar 5000 euro.

Nederland en België

Opvallend is dat in België de huidige subsidie van maximaal vierduizend euro juist gaat verdwijnen per 1 januari 2020. De Vlaamse regering kiest daarvoor omdat het beoogde doel niet is behaald. In 2018 zijn er 3648 elektrische auto's verkocht, hierbij is slechts 415 keer gebruik gemaakt van de premie.

Voor Nederland gingen er eerder geruchten rond over een aanschafsubsidie, maar tot dusver bestaat deze nog niet. Wel zijn er enkele belastingvoordelen voor de Nederlandse elektrische autorijder

Duitse subsidie elektrische auto's omhoog met 50%'
De afspraken over subsidie kwamen naar buiten op het moment dat Volkswagen is gestart met de productie van de eerste elektrische Volkswagen: de ID.3. Foto: Volkswagen.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts