zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Bouwsector krijgt eigen fieldlab


Amsterdam, 31 oktober 2019
Een succesvolle energietransitie kan niet zonder de bouwsector. Circulair bouwen en duurzame bouwprocessen staan dan ook hoog op de agenda. Daarom is het 42e Fieldlab van Smart Industry opgericht: BouwLab R&Do. Dit fieldlab zal een innovatie- en experimenteerplek zijn, waar alle partijen uit de bouwwereld samenkomen voor het versnellen van innovaties op het gebied van technologie en duurzaamheid binnen de bouw.
BouwLab R&Do is een onafhankelijke proeftuin voor onderzoek, met vooral ‘doen' als credo. Deze innovatiehub zal alle faciliteiten bieden om in een open setting te experimenteren met nieuwe technische mogelijkheden en duurzame slimme oplossingen. Elke partij die een testcase wil uitvoeren of een daadwerkelijk pilotproject wil oppakken is welkom. BouwLab R&D wil met haar unieke concept bijdragen om de ambitieuze opgaven waar de bouwsector voor staat versneld naar de praktijk te brengen.

BouwLab R&Do is geïnitieerd door 3D Makers Zone en wordt breed ondersteund door onder andere
ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME, Bouwend Nederland en InHolland. Tijdens de officiële start van BouwLab R&Do wordt tijdens het Technology 'Booost' dagprogramma (in samenwerking met Booosting) onder andere van gedachten gewisseld met architecten, designers, engineers, tech startups en studenten over welke rol nieuwe technologie en innovaties kunnen spelen bij de realisatie van de opgave van de bouwsector: ‘1 million homes' in 2030.

Bouwend Nederland bestuurslid Jan Kets geeft op woensdag 30 oktober het officiële startschot voor BouwLab R&Do. De nieuwe innovatiehub voor de bouw krijgt de officiële Smart Industry Fieldlabstatus toegekend door FME directeur Karsten Klein die Ineke Dezentjé, voorzitter van Smart Industry, vervangt.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de bouw?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts