zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Onderhoud, digitalisering en efficiëntie centraal op FMB


Bad Salzuflen (DE), 31 oktober 2019
Ongeveer 550 exposanten presenteren hun producten, noviteiten en diensten voor de machinebouw op de vijftiende FMB - Maschinenbau Zuliefermesse. Deze beurs wordt gehouden van 6 tot en met 8 november 2019 in Bad Salzuflen.

Daarnaast is er een interessant lezingenprogramma waar een dieper inzicht in individuele technische gebieden zal worden verschaft in actuele onderwerp gebieden.

Onderhoud en toekomst

Het programma op de eerste beursdag heeft het motto ‘Het onderhoud van de toekomst'. Sprekers van bekende bedrijven zoals Igus, Pirtek, Sonepar, Turck en Zimmer gaan het hebben over onderhoudsconcepten met innovatieve tools zoals mixed / augmented reality en machineonderdelen met geïntegreerde conditiebewaking. De machineveiligheid (CE-markering en risicobeoordeling) wordt ook besproken in twee lezingen op deze dag.

 

Slimmigheden

De tweede dag staat in het teken van ‘Digitalisering en Industrie 4.0 in de praktijk'. Lezingonderwerpen omvatten netwerken van automatisering en IT, slimme services en sensor-naar-cloud-oplossingen. Experts zijn onder meer Open Mind, Sick, SolidLine en Wago.

Hoe kan de efficiëntie van machines worden verhoogd met pc-gebaseerde controllers en industry 4.0? Hoe slaagt de fusie van veiligheid en beveiliging? En hoe komt intelligentie in plastic constructie-elementen? Deze en andere vragen zullen vakkundig worden besproken op de derde dag van de beurs. Daarnaast geeft een industry 4.0-expert een overzicht van de huidige trends in digitale transformatie in de machinebouw.

Uit eerste hand

Professionele facilitators begeleiden het programma op alle drie dagen. Aan het einde van elke presentatie is er gelegenheid voor vragen en discussies. Zo biedt de FMB bezoekers de mogelijkheid om kennis uit de eerste hand te nemen en geeft het impulsen voor het gebruik van innovaties in het licht van digitalisering. Dit maakt de FMB de ideale (tentoonstellings) plek om oriëntatie te krijgen op dit complexe onderwerp.

Supply chain

De digitalisering van industriële productie en de implementatie van industry 4.0-concepten brengen ook een verandering teweeg in de verantwoordelijkheidsgebieden van de individuele bedrijven in de toeleveringsketen. Veel leveranciers, die tot nu toe 'enige' producenten van componenten waren, ondergaan een transformatie om systeemleveranciers te worden. Handelsbedrijven bieden hun klanten een uitgebreid dienstenpakket. Fabrikanten, bijvoorbeeld van aandrijfcomponenten, integreren sensoren in hun componenten en bewaken hun toestand terwijl ze in bedrijf zijn, en allen zijn zich bewust van het potentiële risico van het verliezen van directe toegang tot hun klanten als online platforms - vergelijkbaar met die al bestaan het B2C-veld - zich vestigen in de industrie. Deze situatie vraagt veel aandacht van alle deelnemers.

FMB biedt de bezoeker de mogelijkheid kennis te maken met deze verschillende concepten. Wereldwijde leiders zoals Beckhoff, Festo, Harting, Phoenix Contact, SEW-Eurodrive, Siemens, Wago en Weidmüller zullen bijvoorbeeld niet alleen hun producten en systemen presenteren, maar ook hun dienstenaanbod voor werktuigbouwbedrijven en eindgebruikers. Handelsbedrijven, of beter gezegd, voormalige handelsbedrijven zoals Nölle + Nordhorn, Oltrogge en Werthenbach ondersteunen hun klanten ook met een uitgebreid dienstenpakket, bijvoorbeeld voor online onderhoud of het aanvullen van benodigdheden.

Sommige van de innovatieve projecten die op de FMB worden gepresenteerd door de Leading-edge Cluster in OWL, zijn gebaseerd op nieuwe of aangepaste bedrijfsmodellen.

28 Nederlandse maakbedrijven

Voor de vijftiende editie van de FMB hebben 28 Nederlandse maakbedrijven zich ingeschreven. Een deel hiervan staan in het Metaalunie Paviljoen. Dat zijn Bodycote, KMS Metaal, Geton Edelstahl, Schut Precision Parts, Nijdra Groep, Pontus Heattreatment, Ebbers Metalworks,  Wbm Staalservice Centrum.


De overige deelnemers staan verspreid over de twee hallen. Disselhorst, Pillen, Brimotech Solutions, Conway Nederland, ESPS, De Spiraal, Galvano Hengelo, Hauck Heattreatment, Hawo, Holland Hydraulics, Holland Actuators, Huisman Nonferro metaal, Ixon, MTSA, Radine, Machinefabriek Ringeling, Vostermans Alufoundries, Bauhuis Industrial Partner, Euronorm Drive systems, FMI Hightech Solutions.   

Onderhoud, digitalisering en efficiëntie centraal op FMB'
Wereldwijde leiders zoals Beckhoff, Festo, Harting en Phoenix Contact presenteren niet alleen hun producten en systemen, maar ook hun dienstenaanbod voor werktuigbouwbedrijven en eindgebruikers.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts