zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

JC-Electronics beste leerbedrijf Techniek en Gebouwde Omgeving


Leek, 23 oktober 2019
JC-Electronics is door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) verkozen tot Beste Leerbedrijf van Nederland in de categorie 'Techniek en Gebouwde Omgeving'. In november maakt het bedrijf bovendien kans om Beste Leerbedrijf van Nederland in alle sectoren te worden.

Sinds 2012 leidt JC-Electronics op haar hoofdkantoor in Leek mbo-studenten op. Op de werkvloer ontwikkelen de studenten kennis, sociale vaardigheden en krijgen in-house mbo-scholing. Na de verkiezing tot beste leerbedrijf van Groningen kwam de landelijke SBB-jury op bezoek om de opleiding te beoordelen.Sinds 2012 leidt JC-Electronics op haar hoofdkantoor in Leek mbo-studenten op. Op de werkvloer ontwikkelen de studenten kennis, sociale vaardigheden en krijgen in-house mbo-scholing. Na de verkiezing tot beste leerbedrijf van Groningen kwam de landelijke SBB-jury op bezoek om de opleiding te beoordelen.

Jurycommentaar

Juryvoorzitter Vincent van Baaijen zei het volgende over JC-Electronics: 'Het is een jong en dynamisch bedrijf dat zich heel bewust is van duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid van mensen. Samen met ROC Friese Poort geven zij studenten veel persoonlijke aandacht. Het bedrijf werkt met een aantal ROC's, VMBO-scholen, gemeentes en collega-bedrijven samen om voor nu en voor in de toekomst over voldoende technische vakkrachten te beschikken. JC-Electronics kent een grote maatschappelijke betrokkenheid om mensen op te leiden, zo blijkt ook uit de JC-Academy waarin mensen met afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid worden om weer deel te nemen aan het arbeidsproces.'

Door sterk in te zetten op goede scholing en ondersteuning probeert JC-Electronics jongeren enthousiast te maken voor een carrière in de elektrotechniek. De toekenning van deze titel sterkt het bedrijf in deze overtuiging.

Verkiezing

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. Nadat JC-Electronics in juli de provinciale titel in de wacht sleepte, is nu de sectortitel aan JC-Electronics toegewezen. De landelijke overall winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts