zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Igus neemt geautomatiseerd high-speed testsysteem voor kabelrupsen in gebruik (video)


Keulen Porz-Lind (DE), 23 oktober 2019
Motion plastics specialist Igus runt het grootste testlaboratorium in de sector met een oppervlak van meer dan 3.800 vierkante meter. Tien miljard testcycli worden elk jaar uitgevoerd voor alleen al de kabelrupsen en kabels. Nu heeft Igus een nieuwe geautomatiseerde testfaciliteit voor lange rijwegen in gebruik genomen op haar buitenterrein in Keulen Porz-Lind (DE).

Polymeer kabelrupsen en kabels worden hier getest voor verplaatsingssnelheden tot wel acht m/s over een rijweg van 400 meter. Met aanvullende units kunnen rijwegen tot 1.000 meter in de toekomst gesimuleerd worden. Het volautomatische systeem beslaat een breed scala aan toepassingen voor wat betreft versnelling en snelheid.

Naast de mechanische belasting veroorzaakt door de beweging van het transfervehikel, werken omgevingsinvloeden onverlet in op de geteste kabelrupsen en kabels. De testbank maakt deel uit van het grootste experimentele laboratorium in de sector met een oppervlakte van 3.800 vierkante meter. Er worden meer dan tien miljard testcycli per jaar uitgevoerd met kabelrupsen en chainflex kabels op een totaal van 180 teststations. Er worden elk jaar 4100 kabelrups-systeemtests uitgevoerd op 180 systemen zoals in klimaatkamers of op robots.

In onderstaande video is het testsysteem te zien:

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts