zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Meer investeringen in machines


Den Haag, 23 oktober 2019
In augustus was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 0,2 procent groter dan in augustus 2018. Dat is vooral te danken aan hogere investeringen in machines en personenauto’s. In vliegtuigen is daarentegen een stuk minder geïnvesteerd dan een jaar eerder.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in oktober gunstiger dan in augustus. Dat komt vooral doordat de daling van de beurskoersen ten opzichte van een jaar eerder omsloeg in een stijging en de jaar-op-jaargroei van de export groter was.

Investeringsradar

Ten opzichte van de vorige Investeringsradar is van vijf indicatoren nieuwe informatie beschikbaar gekomen. Vier indicatoren verbeterden en een bleef gelijk. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de investeringen.

De daling van de beurskoersen ten opzichte van een jaar eerder sloeg om in een stijging. De groei van de export was groter. De ondernemers in de industrie waren positiever over hun orderpositie en ook het consumentenvertrouwen verbeterde. De rente bleef nagenoeg gelijk.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts