zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Nationale Cobot Dag: De cobots komen eraan


Tiel, 22 oktober 2019
In navolging van de eerste Nationale Cobot Dag vorig jaar, wordt de NCD dit jaar weer op de derde woensdag van november gehouden. Met meer exposanten dan vorig jaar, belooft het een interessante dag te worden.

Er zijn zeker negen cobotmerken te zien op de Nationale Cobot Dag die demonstreren wat ze kunnen. De bedrijven die zich bezig houden met cobots laten zien wat de voordelen zijn van cobots en welke mogelijkheden er zijn om repeterende taken te automatiseren met cobots. Met een aantal daarvan kan een bezoeker ook een minicursus cobot programmeren volgen. Verder zijn er aanbieders van randapparatuur om aan een cobot te koppelen. Zo zijn er diverse visionsystemen en grippers om te bekijken. Naast de robotarmen, zullen dit jaar ook AMR's (Autonomous Mobile Robots - automatisch rijdende wagentjes) en een service robot aanwezig zijn.

Programma NCD

Naast de workshops cobot programmeren, worden er de hele dag casestudies gepresenteerd door organisaties die een cobot in gebruik hebben. Ze vertellen hoe ze tot de beslissing zijn gekomen om een (deel)taak te automatiseren via een cobot, hoe het implementatieproces is verlopen en wat hun ervaringen met het gebruik zijn.

Collaboratieve Robots

De Nationale Cobot Dag is vorig jaar door Olmia Robotics in het leven geroepen om de bekendheid van Collaboratieve Robots (cobots) te vergroten en daarmee de acceptatie te bevorderen.

De volgende merken zijn vertegenwoordigd tijdens de Nationale Cobot Dag:
Igus (randapparatuur), Dormac Cobots (Doosan cobot), Valk Welding (Techman cobot), Dymato (Hanwha cobot), Schunk (grippers), Hahn Robshare (Robots as a Service), Sick (visionsystemen en sensoren), Fanuc (Fanuc cobot), Industrial Cobotics (Universal Robots cobot), Nord Modules (randapparatuur MiR), Wired Workers (Panda cobot), OnRobot (randapparatuur: grippers en F/T sensoren), Vision Light Tech (hulpmiddelen voor visionsystemen), Olmia Robotics (Sawyer cobot, MiR cobot, randapparatuur), Kuka (Kuka cobot), Fortop (randapparatuur: visionsystemen), SKF (randapparatuur), LPMW (cobot lascellen), Weiss/Gripkit (randapparatuur: grippers), Pickit 3D (visionsysteem), Cobot Webshop

De NCD is gratis te bezoeken door een ticket te bestellen op www.nationalecobotdag.nl

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts