zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

WBSO 2020: flexibeler met stabiele voorwaarden


Nieuwegein, 23 oktober 2019
November is de tijd om WBSO voor het jaar 2020 aan te vragen. Bedrijven kunnen vanaf volgend jaar sneller en flexibeler gebruik maken van de fiscale innovatieregeling WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Om vanaf 1 januari 2020 gebruik te maken van de WBSO is het nodig om uiterlijk op 30 november 2019 een aanvraag in te dienen.

Om na te gaan of uw bedrijf, of een van uw projecten, voor WBSO subsidie in aanmerking komt, volgen hieronder kort samengevat de criteria voor deze subsidie.

WBSO gaat over het ontwikkelen van technische (fysieke) producten of productieprocessen waarbij een technisch knelpunt wordt opgelost. Ter verduidelijking: er mag een grote kans van mislukken in zitten. De subsidie is specifiek bedoeld om dit risico voor u te verminderen. Het product of het productieproces moet niet met bestaande technieken te verwezenlijken zijn, maar hoeft niet compleet nieuw te zijn. Het combineren van bestaande producten of technieken is vrijwel altijd uitgesloten van subsidie.

De subsidie heeft betrekking op kosten en uitgaven die toegerekend kunnen worden aan de werkzaamheden bij bovengenoemde ontwikkeling. Dit kan op forfaitaire basis of via werkelijke kosten en uitgaven. Het te verkrijgen voordeel is fiscaal en komt in de vorm van een vermindering op de afdracht van de loonheffing (voor ondernemingen) of een S&O aftrek voor zelfstandigen. Voor starters is er extra financieel voordeel.

De WBSO omvat alle activiteiten vanaf een eerste idee(schets) tot en met een werkend prototype of proefopstelling.

Indien u in aanmerking denkt te komen, kunt u contact opnemen met Paul Hartgers (06-55188639) of Werner Verboom (06-38822401) van PKM voor een gratis telefonische intake. Of neem contact op met PKM, telefoon 030 605 33 36.

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts