zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Kant-en-klare robotcel op Welding Week


Antwerpen (BE), 21 oktober 2019
Lasrobotspecialist RobWelding toont tijdens de Antwerpse Welding Week (19 tot en met 21 november) zijn kant-en-klare Ready Robotic Cell (RRC): een simpele en betaalbare robot die binnen één werkdag operationeel is.

De RRC is een lascel in verschillende formaten waarin een ABB-lasrobot gekoppeld is aan één van de betere West-Europese lasmachines. Het aankoopproces van deze robotcellen bestaat uit slechts vier stappen  inventarisatie, configuratie, installatie en starten. Binnen één werkdag is de RRC operationeel.

‘Dankzij deze eenvoudige opzet, zien klanten nu haast in één opslag of een gerobotiseerd lasproces mogelijk is. Ook omdat het kostenplaatje van de Ready Robotic Cell concreet is', aldus RobWelding-directeur Karel van Vlastuin. ‘Daarnaast bieden we meerdere aanschafopties. Is kopen de beste optie, of kiest de klant toch liever voor een flexibele vorm van huren of leasen?'

Welding Week

Tijdens de Welding Week in het vernieuwde Antwerp Expo toont RobWelding een demoversie van de RRC. ‘Bezoekers kunnen dan onder andere zien hoe compact de cel is', vertelt RobWelding-marketingmanager Martijn Dijkhuizen enthousiast. ‘Alle componenten zijn namelijk volledig geïntegreerd in een frame.'

Naast de robot en lasmachine staat in de cel ook een R300-Manipulator. Deze manipulator brengt het product bij de operator, zodat hij niet om de cel heen hoeft te lopen. Ook kan de manipulator aan de inlegzijde per programma een bepaalde stand innemen, wat het wisselen van producten vereenvoudigt.

In de compacte lasrobotcel is standaard een schoonmaakstation geïntegreerd om de lastoorts te reinigen. Ook is de spraakmakende en gepatenteerde Bulls Eye van ABB in de cel te vinden. Dit is een laserstraal om het TCP (tool center point) te controleren en automatisch bij te stellen.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts