zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Blog Rolf Elling: 'Het wordt en, en, en'


Deventer, 21 oktober 2019
Auteur:
Rolf Elling
Als we kijken naar de ontwikkelingen binnen het speelveld van de energietransitie, lijkt het zo langzamerhand wel ergens naar toe te gaan. Even kort een toelichting op het begrip energietransitie. Het is de overgang naar een geheel andere situatie waarin de energievoorziening structureel anders van aard en vorm is dan in het huidige energiesysteem.

Binnen het nieuwe systeem is fossiele brandstof grotendeels vervangen door duurzame energiebronnen en is er veel aandacht voor energiebesparing en energieopslag.

Wat gebeurt er nu allemaal bij het vervoer. We hebben al de zogenaamde Blauwe Diesel 100. Deze is te koop onder de naam Neste MY Renewable Diesel. Het is een Hydrotreated Vegetable Oil, HVO-brandstof. Dan hebben we natuurlijk waterstof. Diverse projecten worden nu ook fors financieel gesupporterd door de Europese Unie. Kijken we even naar de lijst met waterstofprojecten, staat de teller op bijna 100. Van productie tot en met het rijden, het hele scala komt aan bod. En dan hebben we natuurlijk nog het elektrisch rijden, al een aantal jaren ingeburgerd. Het aantal volledig elektrische auto's in ons land is stijgende. Dus ook hiermee gaat het de goede kant op.

Zo lijken we een keuze te kunnen maken uit drie verschillende aandrijvingen om ons over de weg te begeven.  Het zal niet het ene of het ander worden, maar en, en, en.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts