zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Samenwerking doet maakindustrie floreren


9 oktober 2019
Het keten-event Nederland Maakt, voor ondernemers in de maakindustrie, vond voor het eerst plaats op woensdag 2 oktober. Voor deze eerste editie hebben NEVAT, FME, Fedet, FPT-VIMAG en VNMI de handen ineengeslagen. De boodschap van deze dag was helder: je kunt het als ondernemer in de maakindustrie niet meer alleen.

De eerste stap is genomen. Ruim 130 ondernemers, leveranciers, fabrikanten en producenten uit de Nederlandse maakindustrie waren aanwezig. Zij lieten zich informeren én inspireren over de thema's ‘Mens, Data en Technologie'. Het is duidelijk: als ondernemer moet je keuzes maken en samenwerken om de uitdagingen in de snel veranderende maatschappij niet alleen het hoofd te kunnen bieden maar om te zetten in kansen. 

Hoe kun je waarde creëren met data? Wat is de impact van nieuwe technologie op de manier waarop we nu leven, werken en ondernemen? En hoe richt je je onderneming hierop in? In de hologrampresentatie van HTC en de Kamer van Koophandel kwam hier een goed voorbeeld naar voren: hoe kan de ondernemer van nu de ‘au' van de klant vertalen naar een ‘wauw'.

Ondernemers in de maakindustrie dienen bereid te zijn om te luisteren, te verbinden en te ontdekken. Spreker Richard van Hooijdonk: ‘Werk buiten je branche, creëer je nieuwe ecosystemen, kom tot nieuwe businessmodellen en toon leiderschap.'

Krachtig

Samenwerking tussen diverse branches geeft nieuwe en andere inzichten en zorgt voor een krachtige maakindustrie in Nederland. Pak de uitdagingen van morgen, vandaag nog op. Deze conclusie komt ook voort uit het ABN AMRO onderzoek 'Raising the Bars, again' dat op Nederland Maakt werd gepresenteerd en dat volgende maand gepubliceerd zal worden.

Toon gezet

De directeuren van organiseerde brancheverenigingen kijken terug op een geslaagde eerste editie. De toon is gezet om met elkaar en de lidbedrijven aan de slag te gaan. Nederland Maakt is de aftrap naar verdere brancheoverstijgende samenwerking. Het inspireerde en gaf ondernemers de mogelijkheid om contact te leggen met andere ketenpartners.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts