zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

NTR reconstrueert instorten parkeergarage vliegveld Eindhoven


Eindhoven, 8 oktober 2019
De parkeergarage in aanbouw bij het vliegveld van Eindhoven stortte op 27 mei 2017 in door een constructiefout in de vloer. e Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) concludeerde dat er fouten in zowel het ontwerp als in de bouw zaten. In het programma De Kennis van Nu wordt het onderzoek naar de instorting gereconstrueerd.

Een team van wetenschappers is twee jaar lang bezig geweest met forensisch onderzoek naar de ramp met de betonnen parkeergarage van vliegveld Eindhoven in 2017. Mede dankzij unieke videobeelden die door een beveiligingscamera van de Koninklijke Marechaussee werden gemaakt werd de oorzaak gevonden.

De Kennis Van Nu, het wetenschapsprogramma van de NTR, toont voor het eerst deze beelden en reconstrueert dit onderzoek. Daarbij stuit presentator Diederik Jekel op belangrijke vragen. Hoe zijn we tot dit soort constructies gekomen? Hoe vervuilend is beton voor het milieu? En hoe kan het dat de fout al vijftien jaar geleden is voorspeld? Deze gevaarlijke constructiefout zit in veel meer gebouwen dan we weten, maar het is moeilijk om na te gaan in welke. Bijvoorbeeld omdat tekeningen waarmee je dit kunt controleren zijn verdwenen. Dat laatste is het geval in Utrecht.

De uitzending is op woensdag 9 oktober om 21.15 uur te zien op NPO 2.

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de bouw?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts