zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Maakbedrijven introduceren gezamenlijk medicijnenrobot op TIV


Hardenberg, 12 september 2019
IDpartners, Menla Kunststoftechniek, Contou en de Verenigde Maakindustrie Oost presenteren onder het motto 'samenwerken aan innovatie' tijdens de TIV in Hardenberg gezamenlijk de MedEasy van Z-Tech.

De MedEasy is een medicijnrobot voor de uitgifte van verpakte medicijnen, ontwikkeld door diverse bedrijven uit Oost-Nederland. Zo vroeg Z-Tech om ondersteuning aan IDpartners voor het vormgeven en realiseren van de behuizing. IDpartners heeft een voorontwerp gemaakt waarbij het frame en de afscherming zoveel mogelijk geïntegreerd zijn, rekening houdend met de bediening en de toegankelijkheid tot de binnenzijde (UX-design). Daarnaast hebben zij de engineering en het realiseren van het prototype begeleid.

MedEasy

In het systeem van de medicijnrobot bevindt zich een carrousel bestaande uit twee lagen waar de medicatie per patiënt gesorteerd ligt. Daarnaast zit er een robotarm in het midden welke zorgt voor de uitgifte van de medicatie. Het systeem wordt door medewerkers van de apotheek gevuld via twee grote toegangsdeuren. Via een groot touchscreen kan de patiënt zijn medicijnuitgifte opvragen.

TIV

De MedEasy is te bezichtigen tijdens de TIV bij de standnummers 603, 605, 607, 609 en 611. De TIV vindt plaats op 17, 18 en 19 september en biedt plaats aan tweehonderd exposanten. Meer informatie en het programma zijn hier terug te vinden.


 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts