zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Perron038 wil innovatiecentrum voor de maakindustrie in de regio worden (video)


Zwolle, 12 september 2019
Direct aan het station van Zwolle is een oude industriële hal omgebouwd tot een hypermodern innovatiecentrum voor de maakindustrie in het oosten van het land. Na meer dan een jaar van voorbereiding is Perron038 hier afgelopen week van start gegaan.
Perron038 is een onafhankelijke stichting die hightech bedrijven en onderwijs- en onderzoekinstellingen wil verbinden, door te faciliteren in kennisontwikkeling en kennisdeling. Technici en studenten werken op Perron038 aan gezamenlijke thema's en eigen innovatieprojecten: Demonstrators, prototypes en modules van hightech machines ontwikkelen. Door middel van bijvoorbeeld robotica, IT-technologie, mechatronica, sensoren, additive manufacturing en vision.

Innovatiethema's

Verschillende teams met techneuten, studenten, ondernemers en onderzoekers zullen samen gaan werken binnen de vastgestelde innovatiethema's: robotics, vision application, sensoring, configure to order, automated design en additive manufacturing. Op de begane grond wordt technologie voor machines ontwikkeld en getest in verschillende ruimtes gescheiden door glazen wanden. De bovenste verdieping is voor het ontwerpen en trainen. Vanaf september 2019 werken er ongeveer dertig mensen bij Perron038, naar verwachting zal dit aantal in de toekomst verder toenemen.

Partners

Momenteel hebben zich al meerdere bedrijven en instellingen aangesloten bij Perron038. Het geld voor Perron038 komt van vier bedrijven in de regio: de fabrikant van papieren rietjes en machinebouwer Tembo Group uit Kampen, fabrikant van lasmachines AWL Techniek uit Harderwijk, Tolsma Grisnich uit Emmeloord die machines maakt voor de agrofoodsector en de regionale participatiemaatschappij Wadinko investeren in Perron038 en hebben zich verenigd in de stichting Perron038.

Met steun van de onderwijsinstellingen Windesheim, Deltion College, Landstede, Fraunhofer en Universiteit Twente, de lokale overheid en regionale overheid, gaat Perron038 ook investeren in het opleiden van werknemers en toekomstige werknemers voor de hightech maakindustrie.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts