zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

TIV toont slimme oplossingen productie


Hardenberg, 11 september 2019
De aankomende editie van de vakbeurs TIV in Evenementenhal Hardenberg telt de nodige nieuwe exposanten. Ook een aantal bedrijven keert na een paar jaar afwezigheid terug op de beurs. Voor TIV is het de laatste editie in de huidige vorm. Na de beurs gaat het verder als MIX Noordoost. Tijdens TIV 2019 maakt de maakindustrie alvast kennis met een aantal nieuwe initiatieven van MIX Noordoost, zoals de Technologiestraat en de themaroute ‘Werkgever van de toekomst’.

Uit het deelnemersveld van TIV prijken veel nieuwe namen, waaronder Suplacon (Plaatwerk 365), Transtecno Aandrijftechniek, Pedeo Hogedrukgieterij, Nedelko, Hulotech, Fox Industries en ELBO Engineering. Daarnaast keren meerdere exposanten na een (korte) afwezigheid terug op de beursvloer: AKB Longs, ZEP Industries, Smart Production Solutions, Köbo, Alwetech en Mevotex. ‘Al deze exposanten spreken het vertrouwen uit in de beurs en het (nieuwe) concept', zegt Bart Leferink namens beursorganisator Easyfairs Nederland.

Overzicht exposanten

Daarnaast presenteren zich op TIV 2019 ook veel trouwe deelnemers, waaronder bekende namen als Disselhorst Metaal, Bauhuis, Masevon, Tumakon, Valk Welding en Itter. Verder is de beursvloer gevuld met vooraanstaande partijen als 247Tailor Steel, Mitutoyo, Staubli, Schunk, IKO Nippon Thompson. Ook Duitsland is vertegenwoordigd met o.a. Joke Technology en Wocken Industriepartner. Bovendien brengt het Duitse metaal- en machinebouwnetwerk MEMA en haar leden een bezoek aan TIV 2019. ‘Alles zo bij elkaar opgeteld is dat ook de kracht van deze editie: we mogen rekenen op de steun van onze trouwe achterban, grote marktspelers, maar voelen ons ook versterkt door al die nieuwe bedrijven of bedrijven die weer terugkeren. Zo kunnen we de bezoeker dit jaar een heel compleet aanbod aanbieden', aldus Leferink.

Ruim zestig procent machine- en apparatenbouwers bezoekt TIV

Het TIV-beursteam heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar de potentie van de vakbeurs. Zo blijkt dat ruim 60 procent van de bedrijven uit Noordoost-Nederland uit de machinebouw en apparatenindustrie TIV 2018 heeft bezocht. Toeleveranciers uit de regio kregen zo de kans om engineers en inkopers van onder andere VDL, Trioliet, Demcon, Stork, NTS Norma, VMI Group, Siemens en Philips te spreken.

Ook zijn de trends die binnen de industrie van belang zijn in kaart gebracht. Deze trends komen terug op TIV 2019. ‘De bezoekers geven aan altijd op zoek te zijn naar slimme oplossingen voor hun product- en productieproces', zegt Bart Leferink namens TIV. ‘Daarom laten we de maakindustrie op TIV 2019 alvast kennis maken met een aantal nieuwe initiatieven van MIX Noordoost, zoals de Technologiestraat en de Startersstraat. Zo kunnen bezoekers vragen over hoe robotisering het productieproces kan optimaliseren al dit jaar stellen in de Technologiestraat.'

Overzicht (nieuwe) exposanten

Nu het aftellen voor TIV 2019 officieel is begonnen, blijkt ook dat de aanstaande editie van de vakbeurs in trek is onder (nieuwe) exposanten. Al 110 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de belangrijkste vakbeurs voor de maakindustrie in de regio Noord- en Oost-Nederland. Onder de inschrijvingen zijn vertrouwde namen als Itter, cards PLM Solutions, MATA Kunststoffen, Olmia Robotics en Sick. Verder zijn er meerdere nieuwkomers, zoals Layfa 3D Printing & Engineering, GeTech, S&S Systems, Elbo Engineering en BEGE Aandrijftechniek. Leferink: ‘De nieuwe exposanten bieden voornamelijk producten en diensten voor het inkopen en/of uitbesteden voor productieontwikkeling.'

Technische start-ups

Ook worden starters uitgenodigd om deel te nemen aan TIV 2019. De regio Noord- en Oost-Nederland is een broedplaats voor technische start-ups. Leferink: ‘We willen daarom jonge ondernemers een kans bieden om hun fantastische producten en diensten te presenteren. Zo kunnen regionale ondernemers en inkopers kennismaken met hun product. Ook kunnen zij TIV als podium gebruiken om investeerders te ontmoeten. Wij bieden voor start-ups een aangepast instaptarief om deel te nemen aan de beurs.'


Bedrijven in Technologiestraat

Een nieuw initiatief op TIV is de Technologiestraat. Dit is een onderdeel van MIX Noordoost dat tijdens TIV wordt geïntroduceerd. Er is momenteel veel vraag naar meer kennis over robotisering. De komst van de Technologiestraat haakt in op de ontwikkelingen van de markt en ook op de wens van bezoekers. De pilot was om aantrekkelijke marktleiders/koplopers te presenteren op de beurs en dat is nu gelukt, want meerdere robotmarken zijn te vinden in de Technologiestraat: Staubli, Robotics Benelux, Valk Welding, We Cobot, Cobot Automation, Industrial Cobotics, Schunk, Olmia Robotics en Rolan Robotics. Bezoekers maken hier kennis met draaiende robots. Zo kunnen ze zelf zien hoe relatief eenvoudig het kan zijn om bijvoorbeeld cobots te programmeren.

De Technologiestraat is te vinden in hal 6, vlakbij het kennistheater waar robotisering ook tijdens diverse sessies terugkomt. Bovendien komen in hal 6 meerdere nieuwe onderdelen van MIX Noordoost bijeen. Zoals eerder al bekend werd gaat TIV in 2020 verder als compleet nieuwe titel met de naam MIX Noordoost. Op TIV 2019 maakt de maakindustrie alvast kennis met een aantal nieuwe initiatieven, zoals de Technologiestraat.

‘Werkgever van de toekomst'

De themaroute ‘Werkgever van de toekomst' begint en eindigt in het TIV-café. Om precies te zijn bij de vacaturewand waar de deelnemende bedrijven ook hun vacatures in de spotlight kunnen zetten. Vanaf daar loopt de route langs verschillende bedrijven op de beursvloer die allemaal te herkennen zijn aan een embleem op hun stand. De deelnemende bedrijven delen dan informatie over werken in de techniek en de specifieke mogelijkheden bij hun bedrijf, zoals stages of openstaande vacatures.

Exposanten uit de regio Noord- en Oost-Nederland kunnen dit jaar gratis deelnemen aan deze themaroute. Ook kunnen zij vacatures aanleveren die de beursorganisatie dan uitlicht op de vacaturewand in het TIV-café. Op dit moment maken al veel bedrijven gebruik van de mogelijkheid om onderdeel te zijn van ‘Werkgever van de toekomst'.

 

Scholen in regio Noord- en Oost-Nederland

Voor deze themaroute heeft beursorganisator Easyfairs een samenwerking opgezet met verschillende scholen uit de regio, zoals Drenthe College, Deltion College, Technova, Windesheim en Saxion Hogeschool. Hierdoor komen circa 200 studenten naar TIV die een technische studie (bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, mechatronica, technical engineering, productontwikkeling) volgen.

Nieuw concept 2020

De themaroute ‘Werkgever van de toekomst' is een nieuw onderdeel van TIV en zal ook onderdeel uitmaken van het nieuwe concept voor 2020. De beurs gaat dan verder als volledig nieuw concept: MIX Noordoost. Om de markt alvast kennis te laten maken met het nieuwe concept, worden tijdens TIV 2019 al een aantal nieuwe elementen geïntroduceerd. Naast deze themaroute is dat ook de Technologiestraat. De laatste editie van TIV en tegelijkertijd de eerste kennismaking met MIX Noordoost is op 17, 18 en 19 september 2019 in Evenementenhal Hardenberg.

Bekijk hier de deelnemerslijst voor de TIV 2019.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts