zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Industrieel 3D-printcluster zoekt mkb-bedrijven voor proeftuin


Hardenberg, 10 september 2019
De proeftuin van het Industrieel 3D-printcluster (voorheen kenniscluster 3D-metaalprinten Noord-Nederland) wil een kenniscentrum zijn voor alles wat te maken heeft met 3D-printen. Samen met het netwerk van mkb-bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstanties en toeleveranciers willen zij het aanspreekpunt worden voor vraagstukken en uitdagingen gerelateerd aan Additive Manufacturing en 3D-printen.

Momenteel loopt er een susidietraject om de Proeftuin Industrieel 3D-printen op te zetten. Hier zullen ook 3D-printers komen te staan zodat er prototypes en industriële onderdelen geprint kunnen worden. Roelof Vedder en Ramon Jeuring hebben samen met andere leden de eerste investeringen gedaan om het project op te starten.

Jeuring vertelt dat de provincie Drenthe het programma ondersteunt. 'In de rest van Nederland wordt al veel meer geëxperimenteerd. Wij lopen in Noord-Nederland toch wat achter. Daar willen wij samen met onze leden verandering in brengen, om zodoende het kennisniveau in het noorden van Nederland naar een hoger plan te tillen.'

Vedder geeft aan het cluster verder uit te willen breiden: 'We moeten voorbereid zijn op de nieuwe economie. Daar willen we iedereen graag in betrekken, juist ook in deze nieuwe fase van het ontwikkelen van de proeftuin. Wij bieden het mkb de mogelijkheid om hierbij laagdrempelig aan te sluiten.'

TIV

Tijdens de TIV in Hardenberg is een informatiebijeenkomst gepland voor leden en belangstellenden. Hier wordt uitgelegd wat de vereniging doet, welke mogelijkheden er zijn om te participeren en wordt de opzet van de proeftuin uitgelegd. De informatiebijeenkomst is op 19 september om 19.00 uur in vergaderzaal 3. Informatie is tijdens de TIV verkrijgbaar bij stand 540 van GeTech waar Ramon Jeuring werkt als Business Developer. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via metaalprintcluster@gmail.com.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts