zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Eerste 3D-geprinte roestvast stalen brug ter wereld voor testfase naar UT


Enschede/Amsterdam, 4 september 2019
Het Nederlandse bedrijf MX3D heeft de eerste 3D-geprinte metalen brug ter wereld geproduceerd. Het ontwerp is van Joris Laarman Lab, in samenwerking met lead engineer Arup. Universiteit Twente gaat de brug testen en verzorgt samen met Imperial College Londen de laatste constructietests.

In eerste instantie wordt het volledige draagvermogen van de brug bij de universiteit getest om de veiligheid en functionaliteit te waarborgen. De test zal onder leiding staan van Imperial College London. De brug verblijft na de eerste constructietest, die ongeveer een maand duurt, nog twee maanden op de campus.

Universiteit Twente werkt in deze periode actief samen met MX3D, Autodesk en Arup bij het ontwerpen, ontwikkelen en testen van het permanente sensornetwerk dat op de brug wordt geïnstalleerd. MX3D en Autodesk moedigen creatieve en baanbrekende ideeën voor verschillende aspecten van het sensornetwerk ten zeerste aan. Daarbij denkt men aan ideeën over de soorten sensoren die in het netwerk kunnen worden opgenomen, veilige en vandalismebestendige sensoren, gegevensverzameling/communicatie/analyses, enz.

brugFoto: MX3D

Zes ton

De brug wordt volgens plan begin 2020 op zijn permanente locatie in Amsterdam geplaatst over een van de oudste en bekendste kanalen in het centrum: de Oudezijds Achterburgwal. De brug weegt zes ton en is twaalf meter lang. Voor de brug werd baanbrekende robottechnologie voor 3D-printen toegepast. Naast de revolutionaire productiemethode valt de brug op door een innovatief ontwerpproces.

De MX3D metalen voetgangersbrug was te zien op de Dutch Design Week en won daar de publieksprijs van de Dutch Design Awards 2018.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts