zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Fanuc debuteert met IIoT-platform Field op EMO Hannover


Echternach (DE) , 28 augustus 2019
Fanuc maakt met het nieuwe platform FIELD zijn Europese debuut op de EMO. Field staat voor Fanuc Intelligent Edge Link and Drive, het platform voor het Industrieel Internet van dingen (IIoT). Dit platform verbindt Fanuc-technologie en productietechnologie van derden met elkaar. Hierdoor krijgt de gebruiker snel toegang is tot al zijn productiegegevens in de fabriek en kunnen eindgebruikers een beslissende stap zetten in de richting van de smart factory.

In tegenstelling tot andere IIoT-oplossingen worden de gegevens verzameld en verwerkt bij de bron op de werkvloer, in plaats van in de cloud. Hierdoor krijgen operators toegang tot veel nauwkeurigere real-time gegevens en analyses. Field is compatibel met verschillende toepassingen, van softwarehuizen, systeemintegratoren en zelfs eindgebruikers.

De Field App Store zal in het vierde kwartaal van 2019 worden gelanceerd en twee van de belangrijkste toepassingen zijn Field PMA (= Production Monitoring and Analytics) en Field ZDT (=(Zero Down Time) voor resp. het monitoren van de productie en prestaties van alle op het Field-systeem aangesloten machines en de continubewaking van de toestand van machines. Op de stand zullen meerdere machines, apparaten en robots worden aangesloten op het Field-systeem, zodat bezoekers het systeem in actie kunnen ervaren.

 

'Edge Analyzing Unit'

Een andere trekpleisters is de nieuwe 'Edge Analyzing Unit' die op elke door Fanuc CNC aangedreven machine kan worden gemonteerd en waarmee de onderhoudstoestand kan worden bepaald. Een andere nieuwe software-innovatie die op EMO wordt getoond is de AI-servomonitorfunctie, die gegevens van spindels en aandrijfassen met servoaandrijvingen analyseert en evalueert.

 

Robonano α-NTiA

Het nieuwe precisie draaicentrum Robonano α-NTiA debuteert op de EMO. Dit draaicentrum is in staat onderdelen tot op 0,1 nm nauwkeurig te bewerken. Met de lineaire Fanuc motoraandrijvingen op de X- en Z-as biedt de Robonano snelle voedingssnelheden tot 1.000 mm per /min. Een optionele B-as biedt de flexibiliteit van een indexeringstabel voor meer geavanceerde toepassingen indien nodig. De α-NTiA is uitgerust met de nieuwste Fanuc CNC-besturing.

 

Integratie robots

Fanuc debuteert ook met de M-10iD/12 en M-20iD/25 industriële robots. De M-10iD zal worden gebruikt op een democel voor het laden en lossen, terwijl de M-20iD zal worden gebruikt ter ondersteuning van een ontbraamcel producerende onderdelen die gebruikt zullen worden voor de productie van toekomstige Fanuc-robots.

 

Verticale bewerking

Een aantal van Fanuc's verticale bewerkingscentra van Robodrilll zullen op de stand worden gepresenteerd. Hoogtepunten zijn onder andere een cel die twee Robodrills-bewerkingscentra combineert met een enkele Fanuc-robot die gebruik maakt van AI-bakpicktechnologie om voor elke productiecyclus de juiste ruwe onderdelen te vinden. Een andere Robodrilll, compleet met snelle draaitafel en draaimogelijkheid, staat op een standaard die de bewerking van horlogeonderdelen simuleert, ondersteund door een collaboratieve robot gemonteerd op een automatisch geleid voertuig (AGV).

 

Draadvonkmachines

Twee modellen van de Robocut draadvonkmachines staan werkend op de stand. Het kleinere α-C400iB model zal worden ondersteund door een gezamenlijke robot, compleet met iRVision om de componenten te identificeren die moeten worden bewerkt. De grotere α-C800iB is voor het snijden van grotere werkstukken, dankzij de 500 mm Z-as slag en de nieuwe geavanceerde AI Thermische Compensatiefunctie.

 

Geïntegreerd spuitgieten

De Roboshot α-S130iA volledig elektrische spuitgietmachine voltooid het gamma Fanuc-machines. Deze machine zal onderdelen produceren die gemaakt zijn van twee verschillende materialen met behulp van de SI-20A tweede injectie-eenheid.

 

Fanuc staat in de hal 9, stands A50 en F32 en in hal 25, stand A01 op de EMO in Hannover 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts