zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Blog Rolf Elling: 'Ziek, zwak en misselijk'


Deventer, 21 augustus 2019
Auteur:
Rolf Elling
Ai, dat is wel even een bericht dat tot nadenken stemt. In ieder geval zou het wellicht nieuwe arbeidskrachten kunnen opleveren. Het is maar net hoe je dit aanvliegt. Het CBS heeft namelijk geanalyseerd dat een steeds groter deel van mannen van 25 tot 45 jaar niet op de arbeidsmarkt actief is.

In het eerste kwartaal van 2009 ging het nog om 4,6 procent, begin dit jaar om 8,0 procent. Bij deze cijfers gaat het niet om werklozen, maar om degenen die geen betaald werk hebben en ook niet zoekende zijn. Ze worden dan ook niet tot de beroepsbevolking gerekend.

De meest genoemde reden om niet te willen of kunnen werken is ziekte of arbeidsongeschiktheid. Na ziekte en arbeidsongeschiktheid is opleiding/studie de meest genoemde reden om niet te willen of kunnen werken. In aantallen betrof dat respectievelijk 62 duizend en 28 duizend mannen van die leeftijd. Voor beide redenen gaat het bijna om een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden.

Drie kwart van deze club mannen heeft wel eerder betaald werk gehad dat langer dan een jaar duurde. Bij ruim 8 op de 10 was ziekte of arbeidsongeschiktheid ook de reden om te stoppen met werken. Het ligt er natuurlijk aan hoe de status van arbeidsongeschiktheid is, maar er zullen altijd wat tussen zitten die best willen werken. Dat hoeft niet fulltime te zijn, maar kan natuurlijk ook voor enkele uren per dag. Nou, volgens mij liggen hier kansen voor de maakindustrie om nieuw personeel te werven.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts