zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Van Dam Machines overgenomen door Anders Invest


Amsterdam, 15 augustus 2019
Beleggingsgroep Anders Invest neemt de aandelen van de Amsterdamse machinebouwer Van Dam over. Van Dam produceert en verkoopt bedrukkingsmachines voor plastic en papieren bekers en bakjes, met name voor de voedingsmiddelenindustrie.
Van Dam is koploper in de wereld op het gebied van engineering, productie en service van bedrukkingsmachines van plastic en papieren verpakkingen. De onderneming heeft wereldwijd bedrukkers en producenten van verpakkingsmaterialen voor de voedingsmiddelenindustrie als klant. In haar bijna zestigjarige bestaan heeft de onderneming een grote installed-base opgebouwd van enkele duizenden machines die soms tot wel twintig jaar mee gaan.

Van Dam assembleert de machines in haar fabriek in Amsterdam en verkoopt deze vanuit Nederland en haar Amerikaanse verkoopvestiging in Fairfield aan een wereldwijde klantenkring. De omzet van de onderneming ligt tussen de vijftien en twintig miljoen euro, er werken ruim zestig medewerkers. Van Dam is de zestiende investering voor Anders Invest in haar industrieportfolio. De aandelen zijn overgenomen van directeur René Jepma, sinds 2009 eigenaar van Van Dam.

Anders Invest ziet in Van Dam een goede toevoeging aan de portefeuille waarin al meer machinebouw zit. Ze verwachten dat de markt voor papieren verpakking (en dus voor Van Dam) vanwege haar duurzame imago nog verder zal groeien.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts