zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Cursus kunstmatige intelligentie voor kinderen


Toldijk, 6 augustus 2019
Kinderen tussen de tien en veertien jaar kunnen de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie ervaren tijdens de Nationale AI-cursus Junior in Toldijk. Op 4 september zal Koningin Maxima aanwezig zijn bij de aftrap van de cursus op basisschool De Rank in Toldijk.

De Nationale AI-cursus, FutureNL en UpgradeNL hebben de Nationale AI-cursus Junior ontwikkeld om kinderen tussen de tien en veertien jaar de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie te laten ervaren aan de hand van interactieve opdrachten en voorbeelden uit hun belevingswereld.

De drie organisatie werken samen aan de ambitie om kinderen te enthousiasmeren voor technologie en hun technologische vaardigheden te verbeteren. Zo kunnen zij later optimaal functioneren in een wereld waarin technologie een steeds grotere rol speelt.

Koninklijk bezoek

Koningin Máxima woont 4 september de eerste les van de cursus bij op basisschool De Rank in Toldijk. Op datzelfde moment starten leerlingen op basisscholen in heel Nederland met deze cursus. Koningin Máxima gaat met leerlingen van de groepen 7 en 8 in gesprek over het nut van technologie en van kunstmatige intelligentie in het bijzonder.

Aansluitend bezoekt Koningin Máxima Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem. Hier krijgt zij uitleg over het belang van kennis over AI voor iedereen en over de vraag hoe een zo divers mogelijk publiek kan worden aangesproken. Bibliotheken in heel Nederland bieden vanaf 4 september de Nationale AI-cursus voor volwassenen en de Nationale AI-cursus Junior aan.
 
       
 

Reacties (1)

Lisa

De AI cursus kun je via app.ai-cursus.nl doen. Inschrijven voor de Junior versie van de cursus kan via futurenl.org/nationale-ai-cursus-junior

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts