zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Trumpf boekt weer hogere omzet, maar orderintake neemt af


Ditzingen (DE) , 25 juli 2019
De Duitse producent van plaatbewerkingsmachines Trumpf heeft zijn voorlopige cijfers voor het boekjaar 2018/19 gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de omzetstijging doorzet en in het gebroken boekjaar met ongeveer 6 procent is gestegen van 3,6 naar 3,8 miljard euro (2017/2018: 3,6 miljard euro). De orderportefeuille is in die zelfde periode wel gedaald van 3,8 naar 3,7 miljard euro. Dit als gevolg van de economische situatie. Nederland is na Duitsland en de VS, maar vóór China de grootste afzonderlijke markt.

Na Duitsland, met een omzet van ongeveer 730 miljoen euro, zijn de grootste interne markten van het bedrijf de VS met ongeveer 545 miljoen euro, Nederland met ongeveer 460 miljoen euro en China met ongeveer 415 miljoen euro. Deze omzetstijging in de Trumpf-groep werd gedreven door het hoge niveau van de orders van het voorgaande jaar en door de uitbreiding van de EUV-activiteiten. Trumpf voorziet haar Nederlandse klant ASML van speciale lasers die gebruik maken van extreme ultraviolette straling om het oppervlak van microchips voor de computerindustrie bloot te leggen.

 

Nicola Leibinger-Kammüller, CEO van Trumpf: ‘De economische situatie is verslechterd. Dit komt duidelijk tot uiting in onze orderontvangst, zowel bij de divisies Gereedschapsmachines als Lasertechniek. Slechts enkele bedrijfstakken, zoals EUV of elektronica, blijven op dit moment de uitzondering.' Trumpf ziet de redenen voor de daling van het aantal bestellingen in het lopende handelsgeschil tussen China en de VS, de onzekerheden rond Brexit, de structurele veranderingen in de automobielindustrie en ook de economische vertraging in China. ‘Deze onzekerheden zijn giftig voor investeringen en klanten, vooral de kleinere, stellen hun aankoop van nieuwe producten uit', zegt Nicola Leibinger-Kammüller.

 

Tijdens het boekjaar steeg het personeelsbestand van de Groep met 8 procent tot ongeveer 14.500 werknemers. Op 30 juni 2019 waren er meer dan 7.400 medewerkers in Duitsland, waarvan 4.400 op het hoofdkantoor in Ditzingen.

 

 

 

Trumpf boekt weer hogere omzet, maar orderintake neemt af '
Het groepsmanagement van Trumpf vanaf links: Lars Grünert, Christian Schmitz, Peter Leibinger, Nicola Leibinger-Kammüller, Mathias Kammüller en Heinz-Jürgen Prokop.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts