zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Zoutzuurlek bij Hop Metaalconservering


Barneveld, 23 juli 2019
Bij Hop Metaalconservering aan de Harselaarseweg in Barneveld is maandagmiddag rond 16.20 uur een grote hoeveelheid zoutzuur vrijgekomen en een bedrijfshal ingelopen.

Dat meldt de Barneveldse krant. De lekkage ontstond toen een afsluiter van een tank afbrak, waardoor 23 kubieke meter zoutzuur de bedrijfshal in kon lopen. Personeel kon op tijd wegkomen. Een uur na het incident hadden de hulpdiensten de situatie weer onder controle.

Een woordvoerde van Hop Metaalconservering kon nog niet vertellen hoe groot de materiële schade is. Er moesten in ieder geval kosten worden gemaakt voor de schoonmaak van de hal door een gespecialiseerd bedrijf. Het belangrijkste voor Hop is echter dat de personeelsleden allemaal op tijd in veiligheid waren. Er wordt nu onderzoek gedaan naar de oorzaak van het incident om herhaling te voorkomen. Het zou om een eenmalige calamiteit gaan volgens het bedrijf.

Hop Metaalconservering is gevestigd in Barneveld en heeft tien medewerkers in dienst. Het zouzuur wordt gebruikt om staal te ontvetten, zodat het daarna verzinkt kan worden.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts