zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Veertig miljoen voor Achterhoekse maakindustrie


Den Haag, 17 juli 2019
Er is overeenstemming bereikt over de Regio Deal Achterhoek. Zowel het Rijk als de regio zullen twintig miljoen investeren, met onder andere slimme verbeteringen in de maakindustrie tot doel.

Dat schrijft Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, in een brief aan de Tweede Kamer. Met de Regio Deal willen het Rijk en de regio samen een impuls geven aan de algehele leefkwaliteit in de Achterhoek. De Achterhoek is een innovatieve regio met veel gespecialiseerde maakbedrijven, maar kampt helaas met een dalende beroepsbevolking. Nu de financiering rond is kan de regio samen met bewoners werken aan slimme innovaties in de maakindustrie en het verbeteren van de woon- en leefomgeving. Een aantrekkelijke woonomgeving moet er voor zorgen dat mensen de regio niet verlaten, maar er aan de slag gaan.

Regio Deal

De Regio Deal is een partnerschap tussen Rijk en regio. In de Regio Deal maken Rijk en regio afspraken, waarbij het primair gaat om het samen oplossen van deze regionale opgave. Zij dragen hier beiden financieel aan bij. Het Rijk reserveert € 20 miljoen vanuit de Regio Envelop. De regio spant zich daarbij in om ook een bijdrage van € 20 miljoen te leveren. Rijk en regio beogen met deze Regio Deal Achterhoek gezamenlijk een totale investering van € 40 miljoen te realiseren. Een overleg tussen Rijk en regio zal de komende jaren de voortgang en uitvoering van de Regio Deal volgen.

Er is goedkeuring gegeven voor acht Regio Deals, met een totale investering van 340 miljoen euro. Naast de achterhoek zijn er het afgelopen half jaar, samen met de regio's, plannen ontwikkeld om de volgende gebieden te versterken: Midden- en West Brabant, Den Haag Zuid West, het Groene Hart, Noord Nederland, Zuid- en Oost-Drenthe, Parkstad Limburg en Twente.

Het uitgewerkte plan voor de Achterhoek is hier in te zien.
Veertig miljoen voor Achterhoekse maakindustrie'
Minister Carola Schouten schreef een brief aan de Tweede Kamer over de Regio Deal voor de Achterhoek. (Foto: Rijksoverheid)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts