zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Mobiele lascel voor de ambachtelijke sector


Mönchengladbach (DE), 17 juli 2019
Metaalverwerkende bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar praktische oplossingen voor het snel en eenvoudig uitvoeren van laswerkzaamheden. Voor kleine hoeveelheden zijn automatiseringssystemen voor het lassen tot nu toe echter moeilijk te implementeren, vanuit economisch oogpunt. Tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker om gekwalificeerde lassers te vinden voor handmatige verwerking. OTC Daihen Europe heeft daarvoor de Easy Arc ontwikkeld, een nieuw mobiel lasrobotsysteem voor de werkplaats, dat voldoet aan de economische en pragmatische eisen.

Easy Arc omvat een compacte lasrobot met intuïtieve OTC Easy-Teach control, die de operator de perfecte lasnaad biedt, dankzij het geïntegreerde expertsysteem en de eigen 400A MIG / MAG omvormer van de fabrikant.

De robot is gemonteerd op een lastafel die is voorbereid voor het vasthouden van standaard klemelementen en uitgerust met rollen. De eenvoudige ombouw van het systeem zorgt zo voor de juiste flexibiliteit in de productie.

Gebiedsbewaking

De werkruimte van de robot is beveiligd met elektronische gebiedsbewaking. Een extra lichtgewicht behuizing zorgt voor de nodige veiligheidsgerelateerde verblindings- en toegangsbeveiliging. Deze combinatie geeft OTC Daihen recht op de CE-certificering voor het gehele systeem.
Om de klemelementen te wijzigen en de laswerkzaamheden te programmeren, kan het insluitingscomponent worden opengezwenkt, waardoor vrije toegang tot de component en de klemelementen mogelijk is.

Tijdens de plaatsings-/montagefase kan de aandrijving de elektrisch bewaakte voordeur gebruiken om gelaste onderdelen te verwijderen en nieuwe onderdelen in te brengen. Tijdens de productie worden de deuren gesloten. Het lasproces kan worden waargenomen door middel van transparante, tegen verblinding afgeschermde ramen. De functies die essentieel zijn voor een lasrobot, zoals de automatische functies voor het instellen van de parameters, de 3D-kopieerfunctie, de menugestuurde programmacontrole en nog veel meer, zijn ook geïntegreerd in de basisversie en kunnen eenvoudig worden geactiveerd via het touchscreen van het handheld-apparaat.

Extra's

Optioneel kan Easy ARC worden uitgerust met een volledig geïntegreerde horizontale klepstandsteller (tot 250 kg laadvermogen), zodat de component ook tijdens het lassen kan draaien. Daarnaast zijn er ook versies voor TIG-lassen met en zonder koude draad verkrijgbaar.

OTC in de Benelux

Voor de Benelux wordt OTC vertegenwoordigd door Rolan Robotics in Zwaag. OTC ontwikkelt robots, lasmachines en toebehoren speciaal voor het lassen. De robot, het besturingsysteem, de lasmachine en de productmanipulatoren zijn allen optimaal op elkaar afgestemd en dit maakt het programmeren intuitief. De OTC lasrobotsystemen kunnen eenvoudig voor allerlei toepassingen worden geconfigureerd met zesassige lasrobots of zevenassige lasrobots. MIG/MAG lassen, TIG lasssen, plasmalassen en plasmasnijden met en zonder wisselsysteem, sensoren, manipulatoren, het is allemaal mogelijk met de OTC robot.

 

Daihen Corporation viert honderdjarig bestaan

OTC's Japanse moedermaatschappij - Daihen Corporation viert dit jaar haar honderdste verjaardag. Aizo Kobayashi, de oprichter van het bedrijf, verraste de automobiel- en productie-industrie in de eerste decennia met de massaproductie van hoogwaardige transformatoren. Sinds 1985 veranderde het oorspronkelijke bedrijf Daihen haar naam in Daihen Corporation en opende het haar deuren voor andere internationale activiteiten, zoals de huidige bekende automatiseringsoplossingen voor lasprocessen en handling.
Mobiele lascel voor de ambachtelijke sector'
De robot is gemonteerd op een lastafel die is voorbereid voor het vasthouden van standaard klemelementen en uitgerust met rollen.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts