zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Reinigen met hoge druk: flexibele spuitreinigingsoptie met 10 tot 16 bar voor oplosmiddelinstallaties


Filderstadt (DE), 18 juli 2019
Strengere eisen aan de deeltjes- en filmische reinheid vragen om aangepaste reinigingsopties. Daartoe behoort een nieuwe spuitreinigingsinrichting voor oplosmiddelinstallaties van Ecoclean. Deze procesoptie maakt spuitprocessen en injectie-vloeddebietwassen mogelijk met instelbare drukken tussen 10 en 16 bar via twee spuitlijsten. Dit aanvullende reinigingsproces zorgt voor duidelijk betere reinigingsresultaten bij geometrisch complexe componenten en bij stortgoed.

Tegenwoordig zijn verschillende oplosmiddelinstallaties uitgerust met inrichtingen voor spuitreiniging. De spuitdruk ligt doorgaans wel bij twee tot drie bar. Bij dicht samengeperste stortgoederen en geometrisch complexe werkstukken met achtersnijdingen, draadboringen en blinde gaten en deels ook bij aanvullend vervaardigde werkstukken is deze druk echter niet toereikend om aan de scherpere eisen ten aanzien van de filmische en/of deeltjesreinheid te kunnen voldoen. Vervolgprocessen zoals coatingen, verlijmingen en warmtebehandelingen vereisen tegenwoordig aanmerkelijk schonere oppervlakken.

Op deze trend heeft Ecoclean GmbH gereageerd met de ontwikkeling van een zogeheten hogedruk-spuitinrichting voor oplosmiddelinstallaties. Deze biedt de mogelijkheid om spuitprocessen en het injectie-vloeddebietwassen met koolwaterstoffen of gemodificeerde alcohols bij drukken tussen 10 en 16 bar uit te voeren.

Aanpasbare spuitprocessen

Voor de hogedruk-spuitreiniging wordt de reinigingsinstallatie, bijvoorbeeld een EcoCcore, in aanvulling op een mogelijk aanwezige spuitinrichting met twee tot drie bar van een hogedrukpomp en extra spuitlijsten voorzien. Eén spuitlijst bevindt zich op de binnenwand van de proceskamer. Een tweede is centraal in de proceskamer geplaatst, zodat er zowel van buiten als van binnen gelijktijdig of afwisselend gespoten kan worden.

De aanpassing van de spuitdruk geschiedt via de met een frequentieomvormer gestuurde hogedrukpomp. Voor een aan de componentgrootte en -geometrie aangepast spuitproces kunnen het aantal nozzles en de goederenbeweging heel eenvoudig optimaal worden ingesteld. Deze uitgekiende en gemakkelijk bedienbare technologie biedt bovendien de mogelijkheid om verschillende, op de specifieke toepassing afgestemde nozzles (nozzlegrootte en straaltype) in te zetten.
Druk, spuitduur, spuitwijze (gelijktijdig of afwisselend) en goederenbeweging kunnen zoals gebruikelijk als componentspecifiek reinigingssproces aangemaakt en in de installatiebesturing worden opgeslagen.

Verbeterde reinheid

Voor de reinigingsstap met buiten- en binnenspuiten worden zowel afzonderlijke werkstukken als stortgoederen in speciale werkstukdragers gepositioneerd en gefixeerd. Dit biedt bij geplaatste componenten de mogelijkheid om kritische bereiken gericht te bestrijken.

Gedefinieerde bewegingen van het reinigingsvat zorgen er voor dat alle bereiken door de spuitstraal bestreken worden. Tijdens het proces worden verontreinigingen door de mechanische energie van de spuitstraal losgespoten. Gelijktijdig zorgt de hoge vloeistofuitwisseling voor het uitspoelen van deze losgespoten verontreinigingen, waardoor een duidelijk beter reinigingsresultaat wordt gerealiseerd.

Samengeperste stortgoederen

Het hogedruk-spuitreinigen biedt ook voordelen bij de reiniging van dicht samengeperste stortgoederen. Door de hogere druk wordt een betere doordringing bereikt.

Sales engineer Benelux is Roger Kohnen uit Eupen.
Zie ook: ecoclean-group.net/contact/
Reinigen met hoge druk: flexibele spuitreinigingsoptie met 10 tot 16 bar voor oplosmiddelinstallaties '
Voor de hogedruk-spuitreiniging wordt de reinigingsinstallatie aanvullend met een hogedrukpomp en spuitlijsten uitgerust. Eentje bevindt zich op de binnenwand van de proceskamer, een tweede is centraal in de proceskamer gepositioneerd. Er kan op die manier zowel van buiten als van binnen gelijktijdig worden gespoten.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts