zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

235 maakmedewerkers op straat


Venray/Enkhuizen, 15 juli 2019
Medewerkers van schuifdakenfabrikant Inalfa en kunststofverwerker Draka Polymer begonnen hun weekend met slecht nieuws. Bij Inalfa volgen de ontslagen op twee zware jaren met verliezen, Draka ging afgelopen week failliet.

Schuifdakenfabrikant Inalfa Roof Systems uit Venray maakt al twee jaar geen winst meer, wat volgens het bedrijf ligt aan de dreigende Brexit en de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, waardoor de autoverkopen in China inzakten. Volgens het FD is Inalfa daarom genoodzaakt 85 personeelleden te laten gaan, waarbij vrijwel zeker gedwongen ontslagen nodig zullen zijn.

De vestiging in Venray telt tussen de 700 en 800 medewerkers, de 85 banen die verdwijnen hebben betrekking op zowel productie, kantoor als management en de onderzoeksafdeling.

Akkoord komt te laat

Het noodlijdende kunststofverwerkingsbedrijf Draka Polymer Films uit Enkhuizen leek gered te worden door de Braziliaanse investeringsmaatschappij Starboard Restructuring Partners. De investeerder zou 700.000 euro in het bedrijf steken, zodat schuldeisers tien procent van hun vorderingen zouden krijgen. De werknemers van Draka waren bereid een loonoffer voor te brengen, om de schuldenlast van 7,8 miljoen terug te dringen. 

Toch is de kunststofverwerker afgelopen donderdag failliet verklaard, aangezien niet alle schuldeisers instemden met het reddingsplan. De bewindvoerder geeft aan dat het personeel deze week een ontslagbrief ontvangt. Wel blijft het bedrijf nog doordraaien om lopende orders af te werken. 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts