zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

NTS Norma bouwt cleanroom voor ultra precieze nauwkeurigheden


Hengelo, 15 juli 2019
De Raad van Bestuur van NTS en de directie van Interflow hebben getekend voor de bouw van 1600 m2 cleanroom in de NTS Norma fabriek te Hengelo. Deze cleanroom wordt begin 2020 opgeleverd en zal vanaf dat moment ruim gevuld zijn met producten die nu voor verschillende klanten worden ontwikkeld.

De nieuwe cleanroom krijgt secties met ISO 7 en ISO 6 reinheid. Daarnaast zijn voorzieningen getroffen voor ISO 5 reinheid.

NTS Norma heeft zich de laatste jaren meer en meer gespecialiseerd in de productie en assemblage van ultra precieze, mechanische componenten. Dit zijn componenten met nauwkeurigheden tot 1 micrometer. Deze componenten vinden hun toepassing in het hart van de machines die Original Equipment Manufacturers bouwen voor bijvoorbeeld de semiconductor en de analytische markten.

Zoveel mogelijk onder één dak

De cleanroom komt op de locatie waar nu al productie-eenheden zijn voor frezen, draaien, slijpen, vonken, warmtebehandelingen, vacuüm en zoutbad solderen, en meten. Dit past in de verticale integratiestrategie van NTS. Een nauwkeurige, technische afstemming tussen alle deeloperaties is namelijk een vereiste voor het realiseren van de ultra precieze nauwkeurigheden.

Reinheid

Omdat de precisie componenten in het hart van de machines terecht komen is in toenemende mate reinheid van de componenten van belang. De kleinste vervuiling - te denken valt aan stofdeeltjes, braampjes of resten van een reinigingsmiddel - kan er namelijk toe leiden dat deze machines niet meer functioneren.


NTS Norma heeft daarom een programma opgezet om haar productieprocessen zo te ontwerpen dat producten altijd aan de diverse reinheidseisen voldoen. Eén element van dit programma is de assemblage van componenten tot modules in een zeer schone ruimte, de nu te bouwen cleanroom.

In de brede combinatie van ultra precisie maakcompententies, cleanliness, en cleanroom assemblage is NTS Norma uniek. Deze combinatie is van essentieel belang in de wereld van steeds verdergaande miniaturisatie en precisie, zoals nu reeds zichtbaar in de semiconductor en analytische markten.

NTS Norma bouwt cleanroom voor ultra precieze nauwkeurigheden'
De nieuwe cleanroom krijgt secties met ISO 7 en ISO 6 reinheid. Daarnaast zijn voorzieningen getroffen voor ISO 5 reinheid.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts