zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Machines drijven groei export


Den Haag, 15 juli 2019
Het volume van de goederenexport groeide met 1,5 procent in mei. De groei is groter dan in de voorgaande maand, in april groeide de export maar met 0,8 procent. De groei werd voornamelijk gedreven door de export van machines en chemische producten. De export van elektrotechnische apparatuur kromp opnieuw.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het volume van de import steeg in mei en was drie procent hoger dan in 2018. Het CBS geeft aan dat de groei van de import en export werd gedrukt door een bedrijf dat sinds oktober 2018 een deel van de activiteiten heeft verplaatst naar een ander land.

Vooruitzichten

Naast de statistieken geeft het CBS ook informatie over de omstandigheden voor de export in de exportradar. Hieruit blijft dat de omstandigheden voor de export in juli minder gunstig zijn dan in mei. Dit heeft te maken met een ongunstige ontwikkeling van de wisselkoersen op jaarbasis en het negatieve oordeel van Europese producenten over de buitenlandse orders. Verder verslechterde het producentenvertrouwen van Duitsland en was er sprake van een grotere krimp op jaarbasis van de Duitse industriële productie. 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts