zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Energietransitie: kansen en uitdagingen


Santpoort-Noord, 11 juli 2019
Strategie Summit Energie & Utilities heeft haar deelnemers ondervraagd over de realisatie van de energietransitie. Onder de deelnemers bevinden zich energiebedrijven,netwerkpartijen, overheidsinstanties en bedrijven uit de industrie.

De betrokkenheid bij de energietransitie is groot, omdat het onderwerp van invloed is op de strategie, en daarmee hoog op de agenda van ondernemers staat. De meerderheid van de geënquêteerden voert een actief beleid, te denken valt dan aan energie-efficiëntie, duurzaam opwekken, CO2-reductie, procesoptimalisatie en circulariteit. Over de resultaten betreft de eigen inspanningen is ruim de helft van de ondervraagden tevreden.

Uitdagingen

De krapte op de arbeidsmarkt is een onderwerp wat overal terug blijft komen, zo ook bij de energietransitie. De helft van de respondenten heeft openstaande vacatures en zij verwachten dat er alleen nog maar meer vacatures bijkomen. Ook het overheidsbeleid geeft zorgen bij de ondervraagden. Zij zien graag een standvastig overheidsbeleid en meer ruimte en financiële steun voor innovatie.

Kansen

De grote meerderheid ziet innovatie als sleutelwoord van de energietransitie, voor zowel de continuïteit als de winstgevendheid van de onderneming. Er wordt veel verwacht van onder andere warmtenetten, intelligente elektriciteitsnetten met opslagfaciliteit en elektrificatie van industriële processen. Verder werden de inzet van waterstof als energiedrager, optimalisatie van bedrijfsprocessen en circulariteit genoemd.

Het complete rapport 'Realisatie van de energietransitie' is hier terug te lezen.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts