zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Herziening van de machinerichtlijn: mening gevraagd


Delft, 4 juli 2019
Als start van de herziening doet de Europese Commissie een publieke uitvraag naar de mening van alle belanghebbenden van de machinerichtlijn. NEN organiseert samen met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) een bijeenkomst op vrijdag 23 augustus voor alle Nederlandse belanghebbenden om samen met elkaar van gedachten te wisselen over de herziening.

De machinerichtlijn is de basis voor de wetgeving in alle Europese lidstaten betreffende de veiligheid van machines. De impact van een nieuwe machinerichtlijn is groot, zeker omdat Europa er de komende tientallen jaren mee vooruit moet. Er moet rekening gehouden worden met technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, zoals robotica, Artificial intelligence en cyber security. Ook andere vragen spelen een rol: moet de liftenrichtlijn geïntegreerd worden in de machinerichtlijn? Moeten speel- en attractietoestellen terug in de scope van de machinerichtlijn? Wat betekent het als de nieuwe regelgeving niet als richtlijn wordt opgesteld, maar als Europese verordening?

Voor Nederland is de machinerichtlijn van groot belang. Daarom telt Nederland mee als het gaat om het vormgeven aan de opvolger van de machinerichtlijn. Nederland levert als één van de acht Europese landen een bijdrage aan een impact-assessment betreffende deze richtlijn.

Vragenlijst

Aan de hand van de vragenlijst die is uitgezet door de Europese Commissie en een aantal thema's biedt NEN alle belanghebbenden de gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan. Deelnemers kunnen hun gedachten delen met de Nederlandse vertegenwoordiging in dit onderwerp, beleidsmedewerkers van het Ministerie van SZW. Na afloop van deze themadag kunnen deelnemers zelf hun mening kenbaar maken in de genoemde vragenlijst van de Europese Commissie. De uiterlijke datum om deze in te vullen is 30 augustus 2019.

Bijeenkomst

Deelname aan de discussiebijeenkomst op vrijdag 23 augustus 2019 is gratis. De bijeenkomst duurt van 9.30 tot 15.00 uur inclusief lunch. Aanmelden is mogelijk via NEN Evenementen en is een vereiste. Let op: het aantal plaatsen is beperkt en de inschrijving geschied op volgorde van aanmelding.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts