zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Metalltechnik Göbel gebruikt nieuw lasersnijsysteem van Bystronic


Meerkerk , 27 juni 2019
Bystronic biedt met het nieuwe lasersnijsysteem ByStar Fiber een high-end-allrounder die de uitgebreide mogelijkheden van de fiberlasertechnologie optimaal benut. De automatiseringsoplossingen ByTrans Cross en ByTrans Extended zorgen voor de optimale materiaalstroom. Het pakket bestaat uit een fiberlaser en automatisering. Een van de bedrijven die gebruik maakt van de ByStar Fiber en de ByTrans Extended is Metalltechnik Göbel GmbH uit het Duitse Dippoldiswalde.

Göbel is een plaatbewerker met een job shop. Volgens Bystroninc behalen plaatwerkers die zich voor hun snijopdrachten consequent op fiberlasertechnologie richten, duidelijke voordelen door snelheid, veelzijdigheid en ongeëvenaarde kosten per snijdeel. Dankzij de fiberlasertechnologie kunnen de meest uiteenlopende materialen zoals constructiestaal, roestvast staal, aluminium en non-ferrometalen worden gesneden. Met de 10 kilowatt ByStar Fiber nemen de snijsnelheden tot circa het viervoudige toe ten opzichte van de vergelijkbare industrienorm van fiberlasersystemen met 4 kilowatt. Gebruikers snijden daarmee in dezelfde tijd vier keer meer delen uit het plaatstaal dan de meeste van hun concurrenten.


Laservermogen en snijsnelheden vormen echter maar een deel van de succesformule. Wie met hoge snelheden snijdt, moet ook in staat zijn om de complete materiaalstroom op de hoge frequentie van het snijproces af te stemmen. Gebruikers worden hierbij ondersteund door geautomatiseerde oplossingen voor het beladen en ontladen. Bystronic biedt daarvoor automatiseringsoplossingen, zoals de systemen ByTrans Cross en ByTrans Extended. Beide oplossingen worden voor de machineformaten van de ByStar Fiber geleverd in de uitvoeringen 3015 en 4020.

 

fBij Metalltechnik Göbel GmbH kan men zien hoe moderne metaalbewerking met geautomatiseerde snijprocessen en een hoge verwerkingskwaliteit eruit kan zien. 

 

Job shop

Aan de hand van het voorbeeld van de firma Metalltechnik Göbel GmbH uit Duitsland kan men zien hoe moderne metaalbewerking met geautomatiseerde snijprocessen en een hoge verwerkingskwaliteit eruit kan zien. Robin Göbel, managing director en mede-eigenaar van het Duitse bedrijf vertrouwt helemaal op de fiberlasertechnologie. ‘Dat is de toekomst van het lasersnijden. We hebben gekozen voor de 10 kW ByStar Fiber 4020 met de bijbehorende automatiseringsoplossing ByTrans Extended 4020.


Voor onze job shop moeten we competitief blijven en de meest gunstige prijs neerzetten. Dat halen we met de 10 kW fiberlasersnijder. De geautomatiseerde snijoplossing van Bystronic verhoogt de snelheid en de diversiteit van de productie. Dit levert ons een beslissend voordeel op in de concurrentiestrijd om klantorders. Een bijkomend voordeel vormen de naar verhouding lage bedrijfskosten van de geautomatiseerde fiberlaser ten opzichte van traditionele CO2-lasersnijsystemen.'

cvBij de 10 kW ByStar Fiber 4020 heeft Göbel gekozen voor de ByTrans Extended 4020, een bijbehorende automatiseringsoplossing.  


Op het 4020-formaat van de ByStar Fiber produceert Metalltechnik Göbel GmbH indien nodig ook grotere plaatdelen die het standaardformaat 3015 overschrijden. Zodoende kan de onderneming ook aan speciale klantwensen voldoen. Het 4020-formaat is echter ook uitstekend geschikt voor kleine snijdelen. Deze kunnen optimaal worden verdeeld op de vier bij twee meter grote metaalplaten. Zo ontstaat minder verlies van kostbaar basismateriaal.

 

Cross

Elke metaalbewerker kent eigen productieprocessen, productieknelpunten en eisen ten aanzien van de functionaliteit van de geïnstalleerde snij- en automatiseringsprocessen. En juist voor die behoeften heeft Bystronic het systeem ByTrans Cross ontwikkeld. De belaad- en ontlaadoplossing overbrugt de kloof die ervoor zorgt dat traditionele automatiseringsbenaderingen steevast tegen hun capaciteitsgrenzen aanlopen: laserautomatisering voor grote series en gelijktijdig voldoende flexibiliteit voor kleine orders. Door de modulaire opbouw biedt de ByTrans Cross diverse plaatsingsvarianten en uitbreidingsniveaus. Bijvoorbeeld als geïntegreerde belaad- en ontlaadoplossing in combinatie met een materiaalmagazijn. De ByTrans Cross kan echter ook zonder koppeling met het magazijn als stand-alone-systeem worden gebruikt om de ByStar Fiber van nieuwe platen te voorzien en om materiaal na het snijden weer te verwijderen. Voor veel gebruikers is het belangrijk dat hierbij de wisseltafel van de lasersnijmachine nog zo veel mogelijk vrij toegankelijk is. Daarmee kunnen onvoorziene, urgente opdrachten op elk moment met de hand verwerkt worden.


www.goebel-gruppe.eu
www.bystronic.nl

Metalltechnik Göbel gebruikt nieuw lasersnijsysteem van Bystronic'
Robin Göbel, managing director en mede-eigenaar van het Duitse bedrijf vertrouwt helemaal op de fiberlasertechnologie.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts