zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

‘Bright world of metals’ in Messe Düsseldorf


Düsseldorf (DE), 19 juni 2019
Auteur:
Rolf Elling
De Messe Düsseldof staat van 25 tot en met 29 juni in het internationale teken van de gieterij- en metallurgietechnologie. De hallen 3 tot 5 en 9 tot 17 van Messe Düsseldorf zijn in zijn geheel ingericht met giettechnologie, metallurgie, thermprocestechnologie en gietwerk. GIFA, METEC, Thermprocess en Newcast zijn vier afzonderlijke beurzen. Samen geven ze echter een compleet beeld van de ‘Bright World of Metals’.

Circa 2.000 exposanten uit alle delen van de wereld presenteren hun aanbod en laatste innovaties. De vier beurzen belichten gezamenlijk het gehele spectrum van gieterijtechnologie, gietproducten, metallurgie en thermprocestechnologie. De beursorganisatie verwacht rond de 78.000 bezoekers uit de gehele wereld. De kracht van GMTN zit in de vrijwel complete afdekking van de markt, zowel aan aanbod- als vraagzijde. Alle grote internationale bedrijven en markleiders zijn aanwezig en presenteren in twaalf beurshallen de belangrijkste trends van nu. Inclusief innovaties en state-of-the-art-technologie.


Onderwerpen als additive manufacturing, industrie 4.0 en de vele kansen die er liggen voor de automobielsector, waarbij gewichtsbesparing een belangrijk thema is, kan de bezoeker dan ook uitkijken naar een boeiende GMTN.


Het aanbod op de grootste beurs, GIFA, omvat de gehele markt voor de gieterij en gietapparatuur, spuitgietmachines en smeltapparatuur. Al decennialang is GIFA de beurs waar de technologische topics en innovaties voor de gehele waardeketen van de gieterijtechnologie worden gepresenteerd. Dit jaar met meer dan 940 exposanten uit 47 landen, waarvan 593 internationale bedrijven. Er hebben zich grote paviljoens uit China en Italië aangemeld.


Op METEC, dat dit jaar al voor de tiende keer plaatsvindt, exposeren de belangrijkste fabrikanten en leveranciers van installaties en apparatuur voor de productie van onbewerkt ijzer, staal en non-ferrometalen.


The Bright World of Metals


De GMTN 2019 met als thema ‘The Bright World of Metals’ is in Messe Düsseldorf van 25 tot en met 29 juni 2019. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 – 18.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. GIFA omvat de hallen 10, 11, 12, 13 en 15, 16 17. METEC hallen 3, 4 en 5. Thermprocess zit in de hallen 9 en 10 en Newcast beslaat de hallen 13 en 14.


Daarnaast is er van alles te vinden voorde uitrusting en componenten voor hoogovens, walserijen en staalfabrieken. Voor het eerst worden op METEC, waar meer dan 500 exposanten worden verwacht, ook gesmede onderdelen gepresenteerd. Hiervoor was dat onderdeel van NEWCAST.


Industriële ovens, industriële warmtebehandelingsinstallaties en thermische processen zijn de belangrijkste accenten bij Thermprocess, waar zo'n 300 internationale bedrijven exposeren. Op deze beurs thermische processen voor edele metalen, harde metalen, ijzer, staal, maar ook keramiek en tevens bouwelementen, grondstoffen en hulpstoffen.


De beurs Newcast concentreert zich op de presentatie van de productie van gietstukken. Onder de meer dan 400 exposanten bevinden zich grote marktleiders, die dit platform benutten. Met grote landenpaviljoens uit China, India en Turkije.

 

Kennisprogramma

Tijdens de vier beurzen wordt een uitgebreid programma van aanvullende evenementen geboden, waaronder een diverse congressen, waar zowel theorie als praktijk zal worden getoond.

 

Additive manufacturing

GIFA biedt in hal 13 plaats voor de première van de speciale tentoonstelling Additive Manufacturing. Of het nu gaat om de model- en vormenbouw, de (verloren) kernproductie of de directe metaaldruk; gieterijen en hun toeleveranciers openen door de additieve productie nieuwe mogelijkheden. Met deze tentoonstelling wordt daarvoor een platform geboden. Vooral de thema's e-mobility en lichte constructies in de automobielindustrie komen sterk naar voren op GIFA. De automotive en luchtvaartindustrie gaan steeds meer gebruik maken van 3D-printing. Alternatieve aandrijvingsconcepten zoals hybride en elektroaandrijvingen eisen vergeleken bij de enkele aandrijving met verbrandingsmotoren tot 2030 een toenemende giethoeveelheid.

www.gifa.de

www.metec.de

www.thermprocess.de

www.newcast.de

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts