zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Vakbeurs Vision, Robotics & Motion groeit verder


Veldhoven, 18 juni 2019
Auteur:
Rolf Elling
De interesse voor robotica, vision technologie en motion control is groeiende. Dit resulteerde er in dat Vision, Robotics en Motion 2019 een recordaantal bezoekers mocht ontvangen. 1.650 professionals, een stijging van bijna 30 procent, trokken op 12 en 13 juni naar het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven waar Mikrocentrum deze vakbeurs voor de achttiende keer organiseerde.

Het werken met robots wordt steeds toegankelijker. Zo zijn er zelflerende robots en robots die aangestuurd worden door gedrag te kopiëren. De ontwikkelingen gaan razendsnel en maken dat de samenwerking tussen mens en robot steeds intensiever wordt. De cobot maakt dan ook een opmars. Waar vroeger de robot voornamelijk binnen (grote) productieomgevingen werd ingezet, worden er tegenwoordig steeds meer toegankelijke toepassingen ontwikkeld voor mkb-bedrijven. Dit was terug te zien in zowel het lezingenprogramma als bij de stands en de demopleinen.

 

Robotica in mkb

Op woensdag 12 juni opende gedeputeerde Bert Pauli van de Provincie Noord-Brabant de beurs en het Holland Robotics congres: MKB Robotiseert. Tijdens dit congres werden zowel cases als tips en tricks gedeeld. Zo vertelde Eric Sloot van Philips Drachten over de inzet van cobots binnen de productielijn van scheerapparaten en navigeerde Frank Donders van Vereniging FME het publiek naar de fabriek van de toekomst. De inzet van robotica moet natuurlijk ook rendabel zijn en niet alleen geschikt voor de productie van grote series. Ronnie van den Hurk van de Cromvoirtse sloot het congres af met oplossingen om ook de inzet van robotica voor kleine series rendabel te maken. Het congres, dat onderdeel uitmaakte van het programma met in totaal 34 lezingen, werd goed bezocht.

 

Helder

Els van de Ven, manager afdeling evenementen bij Mikrocentrum, stelde vast dat de focus voor Vision, Robotics en Motion helder is. ‘Het belang van robotica neemt meer en meer toe. We zien dat robots en cobots steeds meer worden toegepast in de industrie. De systemen worden allemaal toegankelijker en ook gaat de prijs naar beneden. En als je dan op de hoogte wil blijven van de mogelijkheden, vind je alles op deze beurs.'


Bij Festo troffen we diverse robotsystemen en oplossingen aan vanuit de Biomimicry. Dit is het nabootsen van processen en systemen in de natuur voor toepassingen in de technologie. Hieronder een robotarm gebaseerd op de robotslurf. En wat te denken van de technieken van een kameleontong verwerkt in een robotoplossing om productjes te liften en te verplaatsen met behulp van vacuüm en wrijvingstechniek. ‘We zijn continu bezig om de efficiëntie van moeder natuur nog meer benutten', vertelt sales engineer Jeroen te Brake. Over de beurs is hij erg te spreken. ‘Hier komen mensen die echt interesse hebben in de ontwikkelingen binnen robotisering. En dat is natuurlijk prima.'

 

Vision, Robotics & Motion 2020

De groei zit er in voor Vision, Robotics en Motion. Ooit, achttien jaar geleden gestart als Vision beurs met amper veertig standhouders, is het nu een volwaardig event geworden. De volgende editie staat gepland op 10 en 11 juni 2020.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts