zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

60 meter lange rotorbladen


Leverkusen (DE) , 18 juni 2019
Materiaalfabrikant Covestro heeft in China zijn eerste commerciële order afgeleverd voor polyurethaanhars als grondstof voor rotorbladen van windturbines.

Covestro levert polyurethaanhars aan het bedrijf TMT voor de productie van achttien rotorbladen van zestig meter lang. China is 's werelds grootste markt voor windenergie van 221 gigawatt aan geïnstalleerde capaciteit ultimo 2018, zegt de World Wind Energy Association. De rotorbladen zijn geproduceerd door Zhuzhou Times New Material Technology (TMT), een van de grootste op zijn gebied van China, en afgeleverd bij windturbinebedrijf Envision. De turbines worden in juli geplaatst op een windfarm in het oosten van China.

 

Polyurethaan

Lilu Liang van Wind Power Products bij TMT vindt dat polyurethaan in vergelijking met epoxyhars voordelen heeft in kosten en in de productie. 'We werken sinds 2016 met Covestro samen en inmiddels hebben we een continu productieproces bereikt. We hopen verder samen te werken met Covestro en onderzoeken nu bladen op groot formaat en bladen die volledig uit polyurethaan zijn gemaakt.' Covestro's nieuwe PU-infusiehars is ontwikkeld om de windindustrie te helpen bij het tegemoet komen aan de groeiende behoefte aan turbines van groot formaat en daarmee dus aan langere rotorbladen. Traditioneel zijn rotorbladen geproduceerd uit glasvezelversterkte hars via de vacuüminfusietechniek.

 

Superieur

Het succesvolle gebruik van polyurethaanhars voor de fabricage van grootformaatbladen suggereert dat het materiaal zelf superieure mechanische eigenschappen heeft en zelf goed bestand is tegen materiaalmoeheid, aldus Covestro. In de fabriek geeft het materiaal ook voordelen want het hardt sneller uit en heeft betere verwerkingseigenschappen voor een hoger productieniveau.

 

www.covestro.com

60 meter lange rotorbladen'
Het team van Covestro en alle partners met het eerste commerciële gebruik van polyurethaanhars voor de productie van rotorbladen.'We onderzoeken nu bladen op groot formaat en bladen die volledig uit polyurethaan zijn gemaakt'
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts