zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Inlegzool zorgt voor minder rugklachten in de productie


Amstelveen, 11 juni 2019
Atos en startup Rcup hebben tijdens VivaTech 2019 intelligente morfologische inlegzolen gelanceerd die klachten aan het bewegingsapparaat kunnen verkleinen. Deze inlegzool is ontwikkeld voor operationele medewerkers die werkzaam zijn in onder andere een industriële omgeving.

De morfologische inlegzolen - ontwikkeld als onderdeel van het project ‘Mission Zero Accident' - worden in veiligheidsschoenen geplaatst, op maat gemaakt voor medewerkers en helpen rugklachten te verminderen. Ze zijn ook voorzien van sensors die dagelijks grote hoeveelheden geanonimiseerde data verzamelen: variërend van objecten die operators verplaatsen tot bewegingen in de fabriek. Deze gegevens worden geladen in een streng beveiligd platform dat wordt gehost door Atos en geanalyseerd met behulp van Machine Learning.

 

Google Cloud

Alle benodigde algoritmes zijn ontwikkeld door Atos met gebruikmaking van tools van Google Cloud. Deze worden ingezet om risicofactoren die een rol spelen bij het ontstaan van lichaamsklachten in kaart te brengen. De resultaten van deze analyses worden vervolgens ter beschikking gesteld aan relevante medewerkers en functionarissen - operators, managers en HR-functionarissen - in de vorm van begrijpelijke indicatoren. Deze maken het mogelijk om real time maar ook daarna ‘alerts' te genereren. Ook bieden zij informatie waarmee de oorzaken van klachten beter kunnen worden doorgrond en hierop specifieke maatregelen kunnen worden afgestemd. Alle data worden strikt beveiligd op basis van een ‘privacy by design'-aanpak, vanaf het ontwerp van de inlegzolen tot aan de algoritmes.


‘Met dit wereldwijde project zet Atos een ruime reeks van competenties in - consulting, data science, dataprotectie, ontwikkeling, integratie en hosting - en maken we maximaal gebruik van ons partnership met Google Cloud. Dit stelt ons in staat een robuuste en innovatieve oplossing te bieden aan onze klanten in de maakindustrie, maar ook aan verzekeringsbedrijven en medisch personeel', vertelt Philippe Mareine, SEVP, hoofd Group Human Resources, CSR en Chief Digital & Transformation Officer van Atos.

 

Kunstmatige intelligentie

‘We willen met behulp van kunstmatige intelligentie een einde maken aan werkgerelateerde ongevallen en aandoeningen, die niet alleen erg pijnlijk kunnen zijn, maar ook handicaps kunnen veroorzaken', voegt Frédéric Lassara, oprichter en CEO van Rcup hieraan toe. ‘De samenwerking met een toonaangevend bedrijf als Atos stelt ons in staat om de ontwikkeling van nieuwe innovatieve oplossingen gezamenlijk in een stroomversnelling te brengen.'


Toonaangevende spelers in de Franse maakindustrie, de bouwsector en het verzekeringswezen zijn van plan zich aan te sluiten bij het project Mission Zero Accident om de oplossing in hun eigen bedrijfsomgeving te testen.

 

Over Atos

Atos houdt zich bezig met digitale transformatie met een pro forma jaaromzet van meer dan 11 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 110.000 collega's in 73 landen. Het bedrijf zegt Europese leider te zijn in cloud, cybersecurity en high performance computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end orchestrated hybrid cloud, big data, business applications en digital workplace-oplossingen. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen en opereert onder de namen Atos, Atos Syntel en Unify. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index.

 

Rcup

De missie van startup Rcup is het verbeteren van het beleid gericht op de veiligheid en gezondheid van werknemers door de ontwikkeling van op IoT-gebaseerde oplossingen en algoritmes om gevaarlijke situaties op de werkplek te voorkomen.


rcup.io
atos.net/nederland

Inlegzool zorgt voor minder rugklachten in de productie'
Een medewerker van Rcup laat een intelligente morfologische inlegzool zien. Dat gebeurde tijdens de Atos Technology Days in Parijs.De morfologische inlegzolen in veiligheidsschoenen helpen rugklachten te verminderen
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts