zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Robotloader in de ratrace om meer onbemande uren


Zeewolde, 20 juni 2019
Een uitgebreide robotloader helpt Larsen & Buhl, een Nederlandse producent van precisieonderdelen, bij het beladen van zware werkstukpallets en grote werkstukken. Om naast enkelstuks op pallets ook inzetbaar te zijn voor werkstukbelading is de robot uitgerust met een grijperwisselsysteem met drie robotgrijpers.
Dit artikel is afkomstig uit het digitale magazine over Robotisering. Lees het complete gratis magazine hier

Hoewel Larsen & Buhl al 10 jaar ervaring heeft met robots, zorgt de nieuwste oplossing voor een flinke groei van de onbemande uren en rendeert de investering daarom optimaal. Voor dit project is een RFA-Robotloader samengesteld met een breed inzetbare combinatie van palletbelading en werkstukbelading. Op deze manier is de cel in te zetten voor het onbemand produceren van enkelstuks- en serieproductie door middel van werkstukbelading. Het wisselen tussen pallet- en werkstukbelading gaat automatisch en manloos.

Twee sluizen

De robot staat aan een Mazak 800 5-assige freesmachine, met een flink bereik en een verticale vierde as. Beide bewerkingsposities worden door de robotloader beladen met pallets. Er worden pallets tot 940 mm breed, pallets van 360 x 360 mm en torenmallen van 500 mm hoog tot 180 kg verwerkt. Het systeem is voorzien van twee sluizen waar de operator toegang heeft tot de pallets. De pallet wordt vervolgens met enkele tikken op de tabletbesturing naar een positie in het magazijn met 39 palletplaatsen verplaatst en in de takenlijst van de RFA-JobEdit module opgenomen.

Takenlijst

Op basis van de volgorde in de takenlijst worden de pallets in de machine geladen. Het programma geeft aan de freesmachine door welke pallet geplaatst is en het juiste programma wordt geselecteerd. Op deze manier zijn enkelstuks van een grote variëteit manloos te produceren.


Larsen & Buhl

Larsen & Buhl in Zeewolde produceert onderdelen volgens klantspecificatie van enkelstuks tot middelgrote series en is gespecialiseerd in het verwerken van aluminium, RVS, kunststoffen en exotische materialen. Voor de meet- en regeltechniek vervaardigt het voornamelijk kleine, hoognauwkeurige producten. De onderdelen vinden hun weg naar de medische industrie (zoals tandheelkunde), biotechnologie, semiconductor en de lucht- en ruimtevaart.

Grijpen en wisselen

Om naast enkelstuks op pallets ook inzetbaar te zijn voor werkstukbelading is de Kawasaki CX210L uitgerust met een grijperwisselsysteem. Er zijn drie robotgrijpers voorzien die automatisch geselecteerd en gewisseld worden door de robotloader: twee dubbele Schunk 2-klauw werkstukgrijpers en 1 palletgrijper. Om de werkstukken aan te voeren is een rastertafel van 1.500 x 700 mm ingezet. De robot plaatst een pallet met hierop het juiste automatische spanmiddel voor de werkstukken op de tafel of de vierde as. Vervolgens wordt de palletgrijper automatisch gewisseld voor een dubbele werkstukgrijper. Het werkstuk wordt van de tafel genomen, in de klem geplaatst en het gerede werkstuk wordt terug op de tafel geplaatst.

Robotloader in de ratrace om meer onbemande uren'
Een uitgebreide robotloader helpt Larsen & Buhl, producent van precisieonderdelen, bij het beladen van zware werkstukpallets en grote werkstukken.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts