zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Duitse machinebouwers zien orders voor vijfde maand op rij dalen (met video)


Frankfurt am Main (DE), 5 juni 2019
Het aantal nieuwe orders in de Duitse machinebouwsector zijn in april teleurstellend. In reële termen zijn deze met 11 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dit was de vijfde opeenvolgende maandelijkse daling op rij. Dit meldt dr. Ralph Wiechers, chef economie en lid van de Raad van Bestuur van het Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau (VDMA).

De daling was het gevolg van zowel een zwakke binnenlandse activiteit (-15 procent) als een gebrek aan buitenlandse orders (-9 procent). ‘Gezien de daling van de vroege economische indicatoren tot het einde toe en de voortdurende verstoringen van het politieke klimaat, is het resultaat niet echt verrassend', aldus Wiechers. ‘De aanhoudende handelsgeschillen tussen de grote economische blokken, maar ook veel regionale politieke crises, maken investeerders onzeker en terughoudend om nieuwe orders te plaatsen.'

 

In april kwamen 6 procent minder orders uit de eurozone en de niet-eurolanden waren 10 procent lager dan het jaar ervoor. In een vergelijking van drie maanden van februari tot april 2019 daalden de orders in reële termen met 10 procent op jaarbasis. Terwijl de binnenlandse bestellingen met 10 procent daalden, daalden de inkomende bestellingen uit het buitenland met 11 procent. De orders uit de eurozone daalden met 8 procent, terwijl de orders uit niet-eurolanden met 12 procent daalden.


Hier de video met de reactie van Dr. Ralph Wiechers, chef economie en lid van de Raad van Bestuur van het Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau VDMA.

 

De VDMA

Het Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau (VDMA) omvat de totale Duitse machinebouw en installatiebouw met vertegenwoordigingen in Berlijn en Brussel en telt zo'n 38 beroepsverenigingen waaronder recyclingmachines, bouw-, hout- en kunststofmachines, maar ook de de batterijproducenten, producenten van meetapparatuur en de gereedschapsbouwers en de bouwers van gereedschapsmachines en productiesystemen.

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts