zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Heineken zet 3D-printer in bij Spaanse brouwerij (video)


Amsterdam, 23 mei 2019
Heineken maakt in zijn brouwerij in Sevilla, Spanje gebruik van de 3D-printer Ultimaker S5 voor het op maat maken van tools en functionele machineonderdelen. Met behulp van deze 3D-printer kunnen engineers van Heineken nu zelf direct gereedschappen, machineonderdelen en tools voor het borgen van de veiligheid ontwerpen en printen in plaats van dit uit te besteden aan externe partijen. Hierdoor is de productie uptime vergroot en wordt er zo’n tachtig procent van de productiekosten bespaard op de onderdelen die geprint worden.

De brouwerij in Sevilla, met een productiecapaciteit van ongeveer vijfhonder miljoen liter bier per jaar, produceert verschillende merken van Heineken. De engineers bij Heineken maken nu ongeveer een jaar gebruik van 3D-printen. Eerst met de Ultimaker 2+ gebruikt, inmiddels met meerdere Ultimaker S5 printers, die groter zijn en geschikt voor professioneel gebruik. In het begin werd de 3D-printtechnologie enkel  ingezet voor het maken van veiligheidstoepassingen, maar al snel leerden de engineers van Heineken dat ze veel tijd en kosten konden besparen door het printen van op maat gemaakte, geoptimaliseerde functionele onderdelen voor machines in de productielijn.

Heineken zet 3D-printer in bij Spaanse brouwerij (video)
De ontwikkeling van de onderdelen in Heineken's 3D-lab. (Foto: Heineken)

‘We bevinden ons pas in de beginfase wat 3D-printen betreft, maar we zien nu al een kostenreductie van zeventig tot negentig procent voor de applicaties die we nu 3D-printen. Ook zien we hier een verkorting van de levertijd van zeventig tot negentig procent', zegt Isabelle Haenen. Zij is verantwoordelijk voor Global Supply Chain Procurement bij Heineken. ‘Door lokaal de applicaties te vervaardigen, verhogen we de uptime, efficiëntie en output. We gebruiken 3D-printing om tools te maken voor onderhoud en kwaliteitscontroles en de productielijn te optimaliseren. Ook printen we tools voor onze machines die helpen bij het verhogen van de veiligheid van onze medewerkers. Ik denk dat er in de toekomst nog meer mogelijk is.'

Het volledige verhaal van Heineken (in Engels) is hier te lezen.
In onderstaande video (NL ondertitels) vertelt Heineken hoe zij de productiecontinuïteit verzorgen met 3D-printing.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts