zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

HVL ontwikkelt zelf volautomatisch verticaal plaatwerkcentrum


Liessel, 24 mei 2019
HVL Metaalbewerking had een paar jaar geleden de behoefte om meer opslag te creëren voor zijn plaatwerk en wilde het transport en de verwerking van metalen platen automatiseren. Dat bespaart tijd en voorkomt repeterend werk. In plaats van dit project uit te besteden, koos HVL Metaalbewerking uit Liessel ervoor dit zelf op te lossen, met hulp van Apex Dynamics. Het resultaat is Optistore, een volautomatisch, verticaal plaatwerkcentrum.

De Optistore is een volautomatisch verticaal magazijn, waarin de Optipick beweegt en automatisch de goede platen naar de juiste snijmachine transporteert. Nieuwe platen, halffabricaten of eindproducten kunnen door elkaar opgeslagen worden. De aansturing gebeurt centraal vanuit het ERP-systeem.

Mogelijkheden Optistore

Het nieuwe platenmagazijn bij HVL heeft een afmeting van 48 x 6 x 8 m en heeft 700 laden, elke positie is geschikt voor 2.000 kg platen ( 3.000 x 1.500 x 25 mm). Optistore voert volautomatisch materiaal toe en af aan twee state-of-the-art CO2-lasersnijmachines. Optistore vermindert de doorlooptijd van bestellingen omdat het aantal menselijke acties wordt verminderd. Door een uitgekiend logistiek systeem, kunnen staal, RVS en aluminium in één systeem opgeslagen worden zonder contaminatie.

Knikarmrobot

Voor de meest recente lasersnijmachine is eveneens een verticaal magazijn ontwikkeld en gebouwd met een aan- en afvoertafel die voorzien is van een knikarmrobot. Voor de lineaire aandrijving hiervan is gekozen voor de AF140 tandwielkast, tandheugels in kwaliteit 6 en het rondsel in kwaliteit 5, allemaal componenten van Apex Dynamics. Daarnaast maakte Apex de calculaties voor het systeem. En zoals het was berekend, zo werkt het nu ook.

De knikarmrobot op de aan- en afvoertafel kan zich voor het manipuleren van de platen loskoppelen van deze tafel en maakt daarbij gebruik van dezelfde aandrijving. Met deze oplossing is HVL in staat volautomatisch platen aan en af te voeren, met volledige registratie van alle delen. De klant kan artikelen bestellen via de website en de lasersnijmachine gaat, in het toegewezen tijdsslot, volautomatisch aan de gang.

HVL onderzoekt de mogelijkheden om een dergelijk platenmagazijn op de markt te brengen.

25 jaar HVL Metaalbewerking

HVL Metaalbewerking is een middelgroot bedrijf met circa 85 personeelsleden en is gevestigd in Liessel, Noord-Brabant. Het bedrijf vierde 5 mei 2019 zijn 25e verjaardag. Met passie en gedrevenheid werken ze continu aan verbeteringen op engineeringniveau, productniveau, relationeel niveau (intern en extern) en aan rendement. Door met opdrachtgevers mee te denken wordt voorkomen dat de verkeerde afslagen worden genomen. Er wordt sterk vertrouwd op intuïtie en kwaliteit en het denken dat mens en innovatie een eenheid vormen.

HVL Metaalbewerking is sterk in de machine- en apparatenbouw. Er worden zowel onderdelen als complete machines geproduceerd. Binnenkort volgt waarschijnlijk ook de productie en levering van het platenmagazijn Optistore.
HVL ontwikkelt zelf volautomatisch verticaal plaatwerkcentrum'
Het platenmagazijn Optistore is een volautomatisch verticaal magazijn, waarin de Optipick beweegt en automatisch de goede platen naar de juiste snijmachine transporteert.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts