zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Moulding Expo 2019: van klassieke matrijzenbouw tot additieve productie


Stuttgart (DE), 17 mei 2019
De Messe Stuttgart heeft besloten om Moulding Expo (MEX) verder te ondersteunen met nog eens vijf automotive shows. Vorig jaar besloot de beursorganisatie al om MEX te ondersteunen met het Forum der Kunststoffprodukte.

Hiermee krijgt de vakbezoeker in de periode van 21 tot en met 24 mei inzicht in de toeleveringsindustrie van auto-onderdelen, trends in de kunststofproductie, additieve productie en hybride lichtgewicht constructies.

Moulding Expo in een oogopslag

Datum: 21.05 – 24.05.2019
Plaats: Messe Stuttgart
Organisator: Landesmesse Stuttgart GmbH

Moulding Expo is de internationale vakbeurs voor gereedschaps- prototype- en matrijzenbouw. In 2017 kwamen meer dan 760 exposanten en ongeveer 14.000 vakbezoekers naar de Messe Stuttgart. Begin mei hadden zich 692 exposanten (red.: bij de start van de beurs op 21 mei waren dat er 705) aangemeld, waarvan 2 (Gerimex en Uitslag Models Moulds Engineering) uit Nederland. De belangrijkste focus ligt op de klassieke gereedschaps- en matrijzenbouw, maar ook op het maken van prototypes/modellen en matrijzen.

Plastic Forum

Plastic Products Forum van GKV/TechPart Association zal van 21-23 mei een overzicht geven van de trends in de kunststofproductie in de foyer van het L-Bank Forum (hal 1) in de Messe Stuttgart. Dit forum laat zien hoe technische componenten worden ontwikkeld op basis van het juiste gebruik van materialen en matrijzen.

Het Fraunhofer Instituut voor Productietechniek en Automatisering (IPA) zal tijdens zijn gebruikersforum op 22 mei in het conferentiegebied West de nadruk leggen op additieve productietechnologieën.

Automotive Shows

Daarnaast zijn er tijdens Moulding Expo 5 zogeheten Automotive Shows, die van 21-23 mei worden georganiseerd door de Britse organisator UKi Media & Events. Dat zijn de volgende evenementen: Automotive Interiors Expo 2019, Automotive Testing Expo, Autonomous Verhicle Expo Technology 2019, Engine Expo + The Powertrain Technology Show 2019 en de Global Automotive Components and Suppliers Expo 2019.

Dat gebeurt in vier hallen aan de zuidkant van het Stuttgarter beursterrein. Deze Automotive Shows presenteren voertuigonderdelen en hoogtechnologische productieoplossingen - van kunststofproducten en gestanste en gevormde onderdelen tot en met metaalgiettoepassingen. Deze vijf shows trekken naar verwachting meer dan 800 exposanten.

Lichtgewicht constructies

Tot slot staat de 6e Hybrid Lightweight Construction Technology Day geheel in het teken van digitalisering. De beursweek wordt op 20 en 21 mei 2019 geopend door de conferentie die wordt gesponsord door de Baden-Württemberg State Agency for Lightweight Construction. Het evenement vindt plaats in de Filderzaal in Leinfelden-Echterdingen, op slechts vier kilometer van de Messe Stuttgart. Bezoekers kunnen zich verheugen op 22 exposanten uit de lichte bouwsector en 50 sprekers.

Spuitgieten

Andreas Kissler is de Hot Runner Technology Manager bij Haidlmair. De ingenieur is op zoek naar de uitwisseling van informatie over additieve productietechnologie met experts van het Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation (IPA): ‘Ik hoop dat dit mij belangrijke inzichten geeft over en voorbij de huidige stand van de techniek van het temperen van gereedschappen. Wanneer het gaat om een korte cyclustijd en perfecte oppervlakken, is het essentieel om de vele correlerende procesparameters in het spuitgieten te begrijpen. Dit is de enige manier waarop ik aan de hoge eisen van de klant kan voldoen en complexe taken kan oplossen. De Oostenrijkse specialisten voor hoogwaardige spuitgietmachines hebben wereldwijd 550 mensen in dienst en hebben 290 medewerkers in het hoofdkantoor in Nussbach. Zij zijn van plan om op de Moulding Expo 2019 hun Flat Die Unit (FDU), een open of mechanisch sluitend warmlopersproeiersysteem, op de markt te brengen. De FDU werd ontwikkeld in 2016 en is nu gepatenteerd.

Gratis ticket

Voor de Moulding Expo van 21 tot en met 24 mei in Stuttgart geeft de Duits Nederlandse Handelskamer (DNHK) 50 gratis toegangskaarten weg aan lezers van Vraag & Aanbod. De tickets met een waarde van 32 euro geven één dag toegang tot de beurs en gratis gebruik van het openbaar vervoer in Stuttgart. Per persoon geeft DNHK één dagkaart gratis weg. Lezers die een gratis ticket willen ontvangen, sturen Annemarie de Haard van DNHK een e-mail (a.dehaard@dnhk.org), waarin zij hun interesse kenbaar maken. Zij stuurt hen dan een gepersonaliseerde code toe, die zij kunnen verzilveren voor een dagkaart. De volgende informatie dient te worden meegestuurd in de mail: bedrijfsnaam, voor- en achternaam van iedere persoon die de beurs wil bezoeken en op welke dag u de beurs wilt bezoeken.
Moulding Expo 2019: van klassieke matrijzenbouw tot additieve productie'
Moulding Expo heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk platform voor de gereedschaps- en matrijzenmakerijsector. (Foto: Messe Stuttgart)
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts