zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Minder orders Duitse machinebouwers


Frankfurt am Main (DE), 8 mei 2019
Voor de Duitse machinebouwers is het eerste kwartaal van 2019 niet erg prettig verlopen. De orderportefeuilles daalden in die periode in reële termen met 10 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Maart zelf bracht ook een daling van tien procent in orders met zich mee. ‘Het aantal bestellingen in de machinebouwsector blijft onder druk staan, de industrie noteerde in maart voor de vierde keer op rij een minteken', verklaart Ralph Wiechers, chef economie van de VDMA.

De buitenlandse orders lagen in maart acht procent onder het niveau van vorig jaar. Terwijl de orders uit de europartnerlanden (-3%) in maart nog steeds iets terugliepen, daalden de orders uit de niet-eurolanden met 9 procent, ondanks de grote systeemactiviteiten. ‘De verliezen in de rapportagemaand waren in Duitsland echter bijzonder groot met vijftien procent. De exportgedreven Duitse industrie heeft last van de wereldwijde onzekerheid', aldus Wiechers.

De daling van tien procent van de orders in de drie maanden van januari tot maart weerspiegelt ook de huidige terughoudendheid van veel klanten in de machinebouwsector. De binnenlandse orders daalden met 7 procent en de buitenlandse orders met elf procent.

Minder orders Duitse machinebouwers'
'Het aantal bestellingen in de machinebouwsector blijft onder druk staan', aldus Ralph Wiechers, chef economie van de VDMA.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts