zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Okuma sluit aan bij het Advanced Manufacturing Research Centre


Sheffield (UK), 25 april 2019
Okuma, wereldwijde speler op het gebied van CNC-bewerkingsmachines en optimalisatie van bewerkingsprocessen, heeft zich aangesloten bij het Advanced Manufacturing Research Centre (AMRC) van de Universiteit van Sheffield. Gelderblom CNC Machines representeert Okuma in Nederland.

Per april gaat het vijf jaar durende lidmaatschap voor Okuma in. Het AMRC is een netwerk van wereldwijd toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentra over de hele wereld. Het centrum is gespecialiseerd in productie en materialen voor gebruik in de ruimtevaartindustrie. Met het lidmaatschap krijgt Okuma toegang tot alle onderzoeksgegevens en intellectuele eigendomsrechten van het AMRC.

Bijdrage aan het AMRC

Als lid van het AMRC gaat Okuma kennis delen en ondersteuning bieden aan het AMRC voor het laatste onderzoek in de vorm van hun MU-8000V-L. De CNC-machine combineert draai- en vijfassige multitasking-bewerking, wat hem ideaal maakt voor complexe lunchtvaartcomponenten. Okuma zal dit onderzoek mede gaan begeleiden.

Verder zal Okuma verspanende toepassingen gaan ontwikkelen voor nieuwe materiaalsoorten. Ander onderzoek richt zich op nieuwe componenten voor efficiëntere aandrijvingen, bijvoorbeeld op het gebied van elektro-, hybride of tandwielaangedreven systemen. Het overkoepelende doel van al deze onderzoeken is om de effeciëntie van vliegtuigaandrijvingen te verhogen, waarbij tegelijkertijd het lawaai en de CO2-uitstoot worden verminderd.

Voorzitter Norbert Teeuwen en senior manager Stefan Vielsäcker van Okuma zullen zitting nemen in de raad van bestuur en de raad voor technologie van het AMRC.
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts